Ράμα: «Οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα έχουν διακοπεί από την αλλαγή της κυβέρνησης»

Ράμα: «Οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα έχουν διακοπεί από την αλλαγή της κυβέρνησης»

Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα απαντώντας σε όσους των κατηγορούν πως έχει προχωρήσει σε μυστική συμφωνία με την Ελλάδα για την ΑΟΖ δήλωσε χθες από τον Αυλώνα ότι «δεν υπάρχει συμφωνία με την Ελλάδα και δεν μπορεί να υπάρξει καμία χωρίς την έγκριση του Προέδρου».

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του Προέδρου σχετικά με αυτό το ζήτημα, ο Ράμα είπε ότι «είμαι πεπεισμένος ότι ο Πρόεδρος γνωρίζει πολύ καλά ότι το σπαταλά, γιατί εάν υπήρχε συμφωνία, ο Πρόεδρος σίγουρα θα το γνώριζε αυτό».

«Δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία χωρίς την έγκριση του Προέδρου. Θα το επαναλάβω για άλλη μια φορά για εκείνους που θέλουν να ακούσουν και για εκείνους που πέφτουν στα νύχια των ατόμων που κάνουν πολιτική «για να ψαρέψουν κάτι» ότι δεν υπάρχει συμφωνία», δήλωσε ο Ράμα.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι «οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα έχουν διακοπεί από την αλλαγή της κυβέρνησης στην Ελλάδα».

«Τερματίστηκαν (σ.σ. οι διαπραγματεύσεις) χωρίς συμπεράσματα και με τη νέα ελληνική κυβέρνηση, η οποία δεν είναι τόσο νέα όσο ήταν τόσο καιρό, δεν έχουμε ξαναρχίσει διαπραγματεύσεις. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε απολύτως καμία συμφωνία αυτή τη στιγμή. Η σύγχυση μέσω μιας δήλωσης του πρωθυπουργού της Ελλάδας στο ελληνικό κοινοβούλιο δεν έχει καμία σχέση με την Αλβανία, αλλά έχει να κάνει με την έννοια του δικαιώματος να επεκταθεί στα 12 μίλια, όπου το επιτρέπει το έδαφος. Στην περιοχή μεταξύ μας και της Ελλάδας αυτό δεν είναι δυνατό» είπε ο Ράμα.

Συνεχίζοντας είπε ότι: «είναι πραγματικά μια αστεία ιστορία και ταυτόχρονα ενοχλητική για όσους την ταΐζουν».

«Δεν υπάρχει τρόπος να γίνει συμφωνία όταν δεν υπάρχουν έγγραφα, καμία υπογραφή, χαρτόσημα, διαδικασίες. Η συμφωνία πηγαίνει από την ομάδα διαπραγματεύσεων στην κυβέρνηση, από την κυβέρνηση στον Πρόεδρο, ο Πρόεδρος είπε ότι θα την μεταφέρει στο Συνταγματικό Δικαστήριο και στη συνέχεια θα ψηφίσει στο κοινοβούλιο. Δεν είναι δυνατόν. «Όποιος τρώει αυτό το δόλωμα είναι εντελώς πτώμα», είπε ο Ράμα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου