Εκδήλωση για τα 100 χρόνια απ' την απελευθέρωση της Χιμάρας

Υπο την αιγίδα της Ένωσης Χειμαρριωτών και της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Χιμάρας


Δελτίο τύπου

Συμπληρώνονται στις 5 Νοεμβρίου 2012, 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Χειμάρρας, τότε που ο Σπυρομήλιος διατρανούσε προς πάσα κατεύθυνση πως η Χειμάρρα αποτελούσε πια αναπόσπαστο τμήμα της αδιαιρέτου και μεγάλης Ελληνικής Πατρίδος .

Σήμερα 100 χρόνια μετά αν και ο Ελληνικός στρατός απελευθέρωσε ξανά την Βόρειο Ήπειρο το κλήμα που επικρατεί στην ιδιαίτερή μας πατρίδα δεν είναι αυτό για το οποίο αγωνίστηκε ο Σπυρομήλιος και οι συμπατριώτες μας. Όλοι μας αισθανόμαστε να πλανώνται ακόμη πάνω στον καταγάλανο ουρανό μας τα σύννεφα του κατακτητή και νοιώθουμε όλοι την καταπίεση και την μέγγενη του αλυτρωτισμού.Τιμώντας λοιπόν την επέτειο αυτή η Ένωση Χειμαρριωτών σε συνεργασία με παράρτημα Ομόνοιας Χειμάρρας θα διοργανώσει στις 27-10-2012 (καθότι οι δύο αυτές εορταστικές επέτειοι τυγχάνουν πολύ κοντά) μία εορταστική εκδήλωση η οποία θα καλύψει και τις δύο αυτές σημαντικές επετείους.

Η σχετική λειτουργία θα τελεστεί από τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Αργυροκάστρου κ.Δημήτριο στον ιερό Ναό των Αγίων Πάντων, μετά την οποία θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων και το υπόλοιπο εορταστικό πρόγραμμα το οποίο θα συμπεριλαμβάνει την εκδήλωση των μαθητών και αμέσως μετά θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι.

Η Ένωση Χειμαρριωτών θα έχει ήδη προνοήσει για την μετάβαση στη Χειμάρρα όσων επιθυμούν να παρευρεθούν ανάμεσα μας, οι οποίοι θα μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας στο τηλ. 6934051480, επίσης για την σωστή διοργάνωση της εκδήλωσης όσοι επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι, θα πρέπει να έλθουν εγκαίρως σε επαφή μαζί μας.

Μετά τιμής
Το Δ/Σ της Ένωσης Χειμαρριωτών

Ο Πρόεδρος της Αλβανικής Βουλής ιδιοκτήτης τουριστ...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη