Οι Βορειοηπειρώτες στο πλευρό της Μακεδονίας

 Οι Βορειοηπειρώτες στο πλευρό της Μακεδονίας

Μέσα σε αυτόν τον κυκεώνα αντεθνικών γεγονότων και συμβάντων που πλήττει τον Ελληνισμό όλο αυτό το διάστημα, ουδείς μπορεί να μείνει απαθής. Τι κι αν κάποιοι προσπάθησαν να εξαλείψουν τον αγνό μας πατριωτισμό, δίνοντάς του ψεύτικα αρνητικά χαρακτηριστικά, οι Έλληνες στέκουμε απτόητοι σε όλο αυτό το κύμα δυσκολιών.

Οι Βορειοηπειρώτες όσο κι αν παραγκωνίστηκαν από την ιστορία της Ελλάδος, δε μένουν αμέτοχοι σε τίποτε που την αφορά. Αντιθέτως συνεχίζουν να ποτίζουν κυριολεκτικά με αίμα τη σημαία του Έθνους. Οι Μελάδες, οι Δραγούμηδες, ο Σπυρομήλιος, πρόσφατα ο εθνομάρτυρας Κωνσταντίνος Κατσίφας και τόσοι άλλοι αγωνιστές, δεν άφησαν να χαθεί ούτε δευτερόλεπτο από το χρόνο τους, χωρίς να στηρίξουν έμπρακτα τη Μακεδονία, την Ήπειρο κι εν γένει όλον τον ελληνισμό.

Όταν ατροφεί ή όταν νοσεί ένα μέλος του ανθρωπίνου σώματος και όχι μόνο, τότε όλα τα υπόλοιπα μέλη φροντίζουν για την υγεία του. Πονάνε, ταυτοχρόνως όμως ενισχύουν και την ίασή του. Έτσι κι εμείς, ως ίσοι μεταξύ ίσων, ως ιστορικοί απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων Ηπειρωτών, στέκουμε στο πλευρό των ιστορικών απογόνων της αρχαίας ελληνικής Μακεδονίας. Όλοι μαζί συνδράμουμε στην εθνική μας εδραίωση και ύπαρξη, μέσα σε έναν κακώς παγκοσμιοποιημένο κόσμο. Σε έναν κόσμο που μέρα με τη μέρα χάνει το χαρακτήρα και τη μοναδικότητά του.

Στεκόμαστε στο ύψος των περιστάσεων, που μας θέλουν απτόητους οραματιστές στην καρδιά μιας ξεστρατισμένης Ευρώπης. Μιας Ευρώπης που πολεμά την ίδια της τη ρίζα. Που δημιουργεί ψευδείς εθνότητες, που μας αποκόπτει μαζικά από την αλήθεια.

Οι απανταχού Έλληνες έχουμε πίστη στο Θεό και στην Πατρίδα, δε μισούμε τους αλλοεθνείς και αυτό φαίνεται στη διαχρονική μας προσφορά προς το μέτωπο της εξέλιξης του παγκόσμιου πολιτισμού.

Αγαπάμε το δίκαιο και από κοινού οδεύουμε προς μια καλύτερη ζωή, με αξιοπρέπεια και ταυτότητα. Και σε αυτό οι Βορειοηπειρώτες, είμαστε τρανταχτό παράδειγμα, διότι εν μέσω μυρίων δεινών, σε κάτεργα και φυλακές, φυλάμε ως κόρην οφθαλμού τον ελληνισμό και τα χρηστά μας ήθη. Δεν ξεχνάμε, αλλά προχωράμε και παλεύουμε να μάθει ο κόσμος ποιοι πραγματικά είμαστε.

Και τώρα στο πλευρό της Μακεδονίας, διατρανώνουμε τη φωνή μας, να ακουστεί ως τα βάθη της γης και να συγκινήσει τα οστά των Μακεδονομάχων και των Ηπειρωτών Ιερολοχιτών του 1914. Να αναστενάξει από χαρά η Κρήτη και η πολύπαθη Κύπρος μας.

Αγαπητοί συν Έλληνες Μακεδόνες, είμαστε μαζί σας, προχωράμε μαζί σας, προσευχόμαστε μαζί σας, για να επικρατήσει η ιστορική αλήθεια στη μαρτυρική μας Ελλάδα!

Με αλληλεγγύη και αγάπη

Η Βόρειος Ήπειρος!

Αδέσμευτος Βορειοηπειρώτης

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου