Κοτζιάς για Αλβανία: Υπογράφτηκε η συμφωνία για την αναγνώριση των διπλωματών οδήγησης - Προανήγγειλε την άρση εμπόλεμου στο πακέτο συμφωνίας της ΑΟΖ

 Κοτζιάς για Αλβανία: Υπογράφτηκε η συμφωνία για αναγνώριση των διπλωματών οδήγησης - Προανήγγειλε την άρση εμπόλεμου στο πακέτο συμφωνίας της ΑΟΖ  Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ' την Βόρειο Ήπειρο

Ερωτηθείς σχετικά με τις συνομιλίες με την Αλβανία και την επίσκεψη του πρωθυπουργού στα Τίρανα ο κ. Κοτζιάς απάντησε ότι το ταξίδι του κ. Τσίπρα εκεί θα πραγματοποιηθεί αν η διαδικασία των συμφωνιών δεν έχει εμπλακεί με το θεσμικό ζήτημα που προέκυψε στην Αλβανία, μεταξύ κυβέρνησης και Προέδρου της Δημοκρατίας, το οποίο καθυστέρησε την όλη διαδικασία.

Ως προς τα θέματα των οικονομικών ζωνών ανέφερε ότι "έχουν πραγματοποιηθεί οι πρώτες συναντήσεις και είναι καλές" ενώ για τις επόμενες που έχουν προγραμματιστεί εξέφρασε την εκτίμηση ότι "θα οδηγήσουν σε μια δίκαιη, στη βάση του διεθνούς νόμου, συμφωνία" τονίζοντας ότι είναι αισιόδοξος.

Επίσης, όπως συμπλήρωσε, μαζί με αυτή τη συμφωνία θα υπάρξει και "ένα προεδρικό διάταγμα για την κατάργηση του εμπολέμου που είναι μία ιστορική σχιζοφρένεια καθώς και ορισμένες συμφωνίες και για τα χερσαία σύνορα που αφορούν τον προσδιορισμό των "πυραμίδων".

Ολοκληρώνοντας ο Νίκος Κοτζιάς εξέφρασε την πεποίθηση ότι "οι πολιτικοί πρέπει να είναι παρόντες για να λύνουν προβλήματα και να λύνουν τα χέρια στις χώρες τους "από βαρίδια του παρελθόντος".

Αναφερόμενος στη στάση της αντιπολίτευσης ο υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την ελπίδα "να σκεφτούνε με ορθολογισμό και να στηρίξουνε αυτές τις λύσεις".

"Νομίζω ότι θα τα λύσουμε", "είμαστε αποφασισμένοι να αναπτύξουμε συνεργασία μας" τόνισε ολοκληρώνοντας, εκφράζοντας την βαθιά του πεποίθηση ότι "σε μία ΕΕ των 35 40 κ/μ, κράτη μικρά και μεσαία δεν θα μπορέσουν να παίξουν ρόλο αν δεν έχουν συνεργαστεί και δεν έχουν μία κοινή αντίληψη. Αυτό δεν μπορεί να προκύψει αφού γίνουν όλοι μέλη της ΕΕ. Σήμερα που υπάρχουν οι δυσκολίες και οι διαπραγματεύσεις, αυτό σφυρηλατείται ώστε εντός της ΕΕ να υπάρχει αυτή η κοινή πορεία. Και να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους εν όψει των θεσμικών αλλαγών εν όψει της διεύρυνσης.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών και ο Αλβανός ομόλογός του Ντιτμίρ Μπουσάτι υπέγραψαν συμφωνία για την αμοιβαία αναγνώριση των αδειών οδήγησης.

Και φυσικά ουδέν σχόλιο δεν ειπώθηκε για την Εθνική Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου