Πύρρος Δήμας, Μηλίτσα Γιώτη, Γιώργος ΤρίχαςΕχθές, στο ξενοδοχείο Ηνίοχος στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση "Ελλάδα και Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός" όπου διοργάνωσαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Πύρρος Δήμας, Μηλίτσα Γιώτη και Γιώργος Τρίχας.


Πρώτος τον λόγο πήρε ο Πύρρος λέγοντας πως στα έδρανα της Βουλής δεν θα είναι ο Πύρρος Δήμας σαν άτομο, αλλά σαν ένας εκπρόσωπός μας, "Θα είμαι εσείς" είπε χαρακτηριστικά.


Στην συνέχεια η κα. Γιώτη, τόνισε για πολλοστή φορά το φλέγον ζήτημα της ενότητας των Βορειοηπειρωτών και δεσμεύτηκε πως θα συνεχίζει να στηρίζει τους Βορειοηπειρώτες είτε σαν Βουλευτής, εάν εκλεγεί, είτε σαν δικηγόρος.


Τελευταίος πήρε τον λόγο ο κ. Τρίχας που ως νέος υποψήφιος μίλησε περισσότερο απ' όλους ώστε να αναπτύξει τις πολιτικές του απόψεις. Αφού μίλησε για την ενεργή του συμμετοχή στα Βορειοηπειρωτικά δρώμενα αναφέρθηκε σε επίκαιρα θέματα όπως την κατάσταση της οικονομίας και τις προσπάθειες του Βενιζέλου να ιδρύσει το νέο ΠΑΣΟΚ. Κατηγόρησε ορισμένα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας διότι στο παρελθόν ρητόρευαν για την Βόρειο Ήπειρο με απώτερο σκοπό να χτίσουν πολιτική καριέρα. Μιλώντας για Μπολάνο και Ντούλε είπε "Οι Βορειοηπειρώτες έχουν πλέον εθνική ταυτότητα και αυτό είναι επίτευγμα του ΚΕΑΔ και της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Προσωπικά διαφωνώ με την προσκόλληση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στο ΚΕΑΔ και πιστεύω πως το MEGA έπρεπε να δημιουργηθεί για να καλυφθούν τα κενά του ΚΕΑΔ."


Αξίζει να σημειωθεί πως τα καθίσματα της αίθουσας γέμισαν από νεαρούς Βορειοηπειρώτες.Σύντομο χαιρετισμό απήυθυναν:

Γιώργος Τζομάκας, αντιπρόεδρος ΟΜΟΝΟΙΑΣ
Μαρία Μπολάνου, πρόεδρος Ένωσης Χειμαρριωτών
Αναστάσιος Μουράτης, πρόεδρος παραρτήματος του ΣΚ Αλβανίας στην Αθήνα
Οδυσσέας Κορακίδης, δημοτικός σύμβουλος δήμου Αλίμου, νεολαία ΠΑΣΟΚ
Βασίλης Ιατρού, δημοσιογράφος
Κώστας Νούσιας, πρόεδρος ΕΚΑΒΗ