Δελτίο Τύπου ΠΣΕ: Η Εθνική Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία την Σύγχρονη Εποχή

Δελτίο Τύπου ΠΣΕ: Η Εθνική Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία την Σύγχρονη Εποχή

Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016, στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου και σε φορτισμένη συναισθηματικά ατμόσφαιρα, πραγματοποιήσαμε την παρουσίαση του βιβλίου-λευκώματος με τίτλο: «Βορειοηπειρώτες στη Χαλκιδική - γεφυρώνοντας δύο πατρίδες».

Ήταν μια υποχρέωση που είχαμε αναλάβει σαν Συντονιστική Επιτροπή Βορειοηπειρωτών Νομού Χαλκιδικής πριν από 8 περίπου χρόνια, προκειμένου να καταγράψουμε σε ένα λεύκωμα-αφιέρωμα ιστορίες και μαρτυρίες των προγόνων μας που από χωριά της Βορείου Ηπείρου εγκαταστάθηκαν στη Χαλκιδική τον προηγούμενο αιώνα.

Ένα λεύκωμα-αφιέρωμα, φόρος τιμής αλλά και ελάχιστο δείγμα βαθιάς ευγνωμοσύνης σ’ αυτούς που ξεριζωμένοι από τον τόπο τους εγκαταστάθηκαν στην νέα τους πατρίδα, τη Χαλκιδική, και στάθηκαν στα πόδια τους. Ένα λεύκωμα-αφιέρωμα στα παιδιά μας αλλά και τις μελλοντικές γενιές, για να μάθουν τις ρίζες τους, να γνωρίσουν καλύτερα την ιστορία των προγόνων τους, καθώς και το σημαντικό ρόλο που έπαιξαν αυτοί στην πρόοδο και την ανάπτυξη της νέας τους πατρίδας.

Σαν Συντονιστική Επιτροπή, αισθανόμαστε την υποχρέωση αλλά και την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους όσους με οποιονδήποτε τρόπο ανταποκρίθηκαν ή συμμετείχαν στην έκδοση αυτού του αφιερώματος.

Ήταν μεγάλο το βάρος που επωμιστήκαμε. Πορευτήκαμε με ανιδιοτέλεια και αγάπη. Για λάθη και παραλήψεις μας ζητούμε την κατανόησή σας.

Το βιβλίο-λεύκωμα διανεμήθηκε δωρεάν. Τα έσοδα από εθελοντική προσφορά δόθηκαν εξ ημισείας στο Σύλλογο Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Νομού Χαλκιδικής «Η ΑΓΑΠΗ» καθώς και στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Πηγή: respentza.blogspot.gr/

Πολεοδομικές αφορμές για διώξεις των αυτοχθόνων κα...
Α. Ντράλιου: «Σκόπιμη και ανήθικη η εμπλοκή του ον...
 
  1. Σχόλια (1)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (1)

This comment was minimized by the moderator on the site

δεν μας είπατε της απαντήσεις των εισηγητών, σε ερωτήσεις που υποβλήθηκαν από τους παρευρισκόμενους.

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη