Ελληνοαλβανικά σύνορα: Κλιμάκιο ΕΟΔΥ, νέο ωράριο λειτουργίας και 7ήμερη καραντίνα

Ελληνοαλβανικά σύνορα: Κλιμάκιο ΕΟΔΥ, νέο ωράριο λειτουργίας και 7ήμερη καραντίνα

Ξαναζωντάνεψε με την βοήθεια των παιδιών το κτίριο όπου διέμενε ο Νομπελίστας μας Γιώργος Σεφέρης στην Κορυτσά κατά την περίοδο που ήταν Πρόξενος εδώ και που τώρα πια ανήκει στην Ελληνική Πολιτεία. Υπό την μέριμνα του ΓΠ της Ελλάδας κ Ιωάννη Πεδιώτη η εκδήλωση για την λήξη του Σχολικού Έτους 2014-2015 του Ελληνοαλβανικού Σχολείο Όμηρος στη Κορυτσά πραγματοποιήθηκε και φέτος στο χώρο αυτό που περιμένει υπομονετικά να ανακαινιστεί ενώ κάθε μέρα που περνά κινδυνεύει με πλήρη κατάρρευση συμβολίζοντας έτσι κατά κάποιο τρόπο και την «κατάρρευση» πολλών άλλων «πραγμάτων» στην καρδιά των ομογενών και των άλλων ανθρώπων που ατενίζουν αυτό το θέαμα για χρόνια.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο ΓΠ της Ελλάδας κ Ιωάννης Πεδιώτης, ο εκπρόσωπος της Ι Μ Κορυτσάς π Μιχαήλ Σανελλάρη, ο Συντονιστής Εκπαίδευσης κ Γιώργος Χρονόπουλος, η Περιφερειάρχης της Κορυτσάς κ Ιρένα Νίκαϊ, η εκπρόσωπος του Δήμου Κορυτσάς κ Μπελίντα Τερόβα γονείς και παιδιά.

Την έναρξη της εκδήλωσης ανήγγειλε ο Διευθυντής του Σχολείου κ Ζαφείρης Γεωργιάδης ο οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκομένους.

Οι μαθητές με τη βοήθεια των δασκάλων τους παρουσίασαν ένα πρόγραμμα διασκεδαστικό το οποίο περιείχε τραγούδια και σκετσάκια, αποδεικνύοντας ξανά την ιδιαίτερη, ποικιλόμορφη, ποιοτική, μοναδική μόρφωση που λαμβάνουν στο Ελληνοαλβανικό Σχολείο Όμηρος, όπως επίσης και την μεγάλη σημασία που έχει το Σχολείο αυτό για την περιοχή μας όχι μόνο για την ελληνική κοινότητα αλλά και για το κάθε γονέα που επιλέγει το παιδί του να σπουδάσει σ’ αυτό.

Στη συνέχεια οι επίσημοι έδωσαν τα αριστεία στα παιδιά από την 6 έως την 9 τάξη δηλαδή από την Στ’ δημοτικού μέχρι Γ’ γυμνασίου.

Μεγάλη η χαρά των γονέων και όλων μας για τα πολλά παιδιά που έλαβαν αριστεία. Αυτοί αποτελούν την ελπίδα μας για το μέλλον. Είναι ότι πιο σημαντικό έχουμε και για αυτούς αξίζει να κάνουμε τα πάντα χωρίς να υπολογίζουμε τίποτα. Η εκδήλωση τελείωσε με τους χαιρετισμούς του κ Γιώργου Χρονόπουλο και του ΓΠ της Ελλάδας κ Ιωάννη Πεδιώτη.

Ευχόμαστε Καλές Διακοπές σε παιδιά και δασκάλους οι οποίοι αξίζουν συγχαρητήρια για όσα κάνουν.

Φωτογραφίες και βίντεο της εκδήλωσης στον Πελασγό Κορυτσάς

Η νέα πνοή δεν πρέπει να εκλείψει από τον τόπο μας
Οι δικές μας Αγιασοφιές
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη