Εκδήλωση Παγκυπρίου Συνδέσμου Βορειοηπειρωτών για την Αυτονομία της Β.Η.

Εκδήλωση Παγκυπρίου Συνδέσμου Βορειοηπειρωτών για την Αυτονομία της Β.Η.

Με μεγάλη επιτυχία στέφτηκε η εκδήλωση του Παγκυπρίου Συνδέσμου Βορειοηπειρωτών.

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία του Παγκυπρίου Συνδέσμου Βορειοηπειρωτών, η εκδήλωση  που ήταν αφιερωμένη στην  επέτειο της αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου.  Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012 στην αίθουσα εκδηλώσεων των Συνδέσμων Αγωνιστών στη Λευκωσία της Κύπρου.

 

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Τάσος Μητσόπουλος, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε με στοιχεία στην ιστορικά και διαχρονικά τεκμηριωμένη ελληνικότητα του Ενιαίου Ηπειρωτικού Χώρου, τονίζοντας ότι η παραχώρηση της Βορείου Ηπείρου στην Αλβανία υπήρξε αυθαίρετη ενέργεια που υπαγορεύθηκε από πολιτικές και διπλωματικές σκοπιμότητες. Τόνισε μάλιστα ότι το Πρωτόκολλο της Κερκύρας του 1914, που προέβλεπε καθεστώς διευρυμένης αυτονομίας για τη Βόρειο Ήπειρο, παραμένει ακόμη και σήμερα νομικά δεσμευτικό αφού ουδέποτε ανατράπηκε από μεταγενέστερη πράξη. Συνεπώς το Βορειοηπειρωτικό ζήτημα, ηθικά αλλά και νομικά παραμένει ανοιχτό.

 

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος των Συνδέσμων Αγωνιστών ΕΟΚΑ 1955 - 59 κ. Θάσος Σοφοκλέους και ο κ. Ρένος Κυριακίδης. Εκ μέρους του Παγκύπριου Φορέα Βοήθειας Βορειοηπειρωτών χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Ελευθέριος Δημητρίου, Γενικός Γραμματέας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού και Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης.

 

Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Ταμασού Ησαίας, οι Δήμαρχοι Έγκωμης και Αγίου Δομετίου κ.κ. Ζαχαρίας Κυριάκου και Κώστας Πέτρου, ο αντιδήμαρχος Αγίου Δομετίου κ. Άγγελος Πελαγίας, δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη του Πολιτικού Γραφείου του Δημοκρατικού Συναγερμού, παλαιοί αγωνιστές, δεκάδες Ηπειρώτες και εκπρόσωποι Ποντιακών συλλόγων και οργανώσεων.

 

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Μητροπολίτης Ταμασού ευλόγησε και έκοψε την καθιερωμένη βασιλόπιτα του Παγκυπρίου Συνδέσμου Βορειοηπειρωτών αφού προηγουμένως απηύθυνε πατρικές ευχές και παραινέσεις.

 

Σπύρος Κωσταδήμας
Υπεύθυνος Τύπου  και Επικοινωνίας
του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ)

Συνάντηση Μπολλάνου με εκπρόσωπους του ΟΑΣΕ Αυλώνα
Εκδήλωση Νε.Β.Α 19-2 (φωτογραφίες)
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη