Ο Τούρκος Υπουργός Εσωτερικών στα Τίρανα

Ο Τούρκος Υπουργός Εσωτερικών στα Τίρανα

Μια μουσικοχορευτική πανδαισία, με τον ανθό της μουσικής και χορευτικής Ηπειρώτικης παράδοσης,σε μια από τις πιο όμορφες εικόνες της διαχρονικά, έζησαν οι θεατές της «ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ» την Κυριακή 1η Μαρτίου στο Στάδιο Ειρήνης κα Φιλίας.

Χίλιοι επτακόσιοι χορευτές, ογδόντα χορευτικοί όμιλοι, οκτώ κομπανίες, εκατό χορωδοί, μέλη πολυφωνικών ομίλων και σπουδαίοι τραγουδιστές συνέθεσαν ένα γενναιόδωρο πρόγραμμα τεσσάρων ωρών, πιο πλούσιο παρά ποτέ.

Η κορυφαία ετήσια εκδήλωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας αγκαλιάστηκε από εκατοντάδες Αδελφότητες, Συλλόγους, Ενώσεις, Ομοσπονδίες, προσελκύοντας χιλιάδες θεατές, αποτελώντας το μεγαλύτερο Ηπειρώτικο αντάμωμα στην Αθήνα. Η μαζικότητά της αλλάζει, ακολουθώντας τις γενικότερες αλλαγές στην περίοδο της βαθιάς κρίσης, ωστόσο η «ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ» διαχρονικά αποτελεί, έτσι και σήμερα, τη μεγαλύτερη γιορτή της παράδοσης πανελλαδικά.

Στην εκδήλωση την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, πλαισιωμένος από τον Υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουπλή και την αναπληρωτή Υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και τη Βουλή ο Αντιπρόεδρος Γιάννης Μπαλάφας.

Παραβρέθηκαν επίσης ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, οι βουλευτές Όλγα Γεροβασίλη και Μάριος Κάτσης (ΣΥΡΙΖΑ), οι Άννα Ασημακοπούλου και Γιάννης Τραγάκης (Ν.Δ.), η Διαμάντω Μανωλάκου (ΚΚΕ) , η δημοσιογράφος του Σκαι Μάγδα Τσέγκου καθώς και σειρά εκπροσώπων φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πνευματικών ιδρυμάτων, πολιτιστικών συλλόγων κλπ.


Ο Χριστόφορος Ευθυμίου με τον Φώτη Φράγκο και την Μάγδα Τσέγκου

Πηγή: Magda's blog

Η μητέρα του Κατσίφα έδιωξε τους Αλβανούς δημοσιογ...
21 χρόνια από την ενθρόνιση του Μητροπολίτη Κορυτσ...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη