[embed=gallery]

Εορτασμός της Εθνικής Εορτής του ΌΧΙ στην Κορυτσά

Ο εορτασμός της Εθνικής Εορτής του ΌΧΙ στην Κορυτσά
Κάθε χρόνο η 28η Οκτωβρίου τιμάται με μεγαλοπρέπεια στην Μπομποστίτσα Κορυτσάς, όπου είναι και το μνημείο (τριών) ηρώων που έπεσαν κατά το ελληνο-ιταλικό πόλεμο.

Οι εορτασμοί ξεκίνησαν με την Θεία Λειτουργία στο Καθεδρικό Ναό της Κορυτσάς. Μετά, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στον ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Μπομποστίτσα όπου και τελέστηκε δοξολογία. Ακολούθησε τρισάγιο, η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο, η απαγγελία ποιημάτων από τα νήπια και τους μαθητές του Σχολείου Όμηρος, και έπειτα όλοι προσκλήθηκαν από την Διευθύντρια την κ. Ελένη Τούλιου, να παρακολουθήσουν την παράσταση που είχε ετοιμάσει το Ελληνο-αλβανικό Κολέγιο «Όμηρος». Οι δάσκαλοι και τα παιδιά είχαν προετοιμάσει μια εξαίσια παράσταση η οποία συγκίνησε όλους τους παρευρισκόμενους.

Ακολούθησε εκδήλωση στο Ξενοδοχείο Γραντ όπου ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Κορυτσά κ Ιωάννης Πεδιώτης αναφέρθηκε στα γεγονότα του ’40 και την σημασία που έχουν για την σημερινή πραγματικότητα.


Σε όλες αυτές της εκδηλώσεις έλαβαν μέρος:
Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος κ Ιωάννης Πεδιώτης, ο οποίος οργάνωσε τα πάντα και τον οποίο των ευχαριστούμε, ο Μητροπολίτης Κορυτσάς κκ Ιωάννης, ο Βουλευτής Κοζάνης, με την ΝΔ ο κ. Γεώργιος Κασαπίδης, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς κ Βαγγέλη Διαμαντόπουλο, ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ και αντιπρόεδρος της Αλβανικής Βουλής κ Ευάγγελος Ντούλε, Ο Πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ κ. Βασίλειος Μπολάνο, ο πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ περιφέρειας Κορυτσάς κ Γρηγόρης Καραμέλος, ο Συντονιστής Εκπαίδευσης στην Αλβανία, κ Γεώργιος Χρονόπουλος, η Σφέβα ΠΑΣΥΒΑ με τον πρόεδρο Φιλόθεο Κεμετσετζή και άλλα μέλη, ο Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας κ Γεώργιος Παπαδόπουλος, η Παγκόσμια Βλάχικη Αμφικτυονία με εκπρόσωπο της τον κ Πότση, το ΑΧΕΠΑΝΣ, ο πρόεδρος των ΡΩΜ Κορυτσάς κ Αρμπέν Κοστούρη, αλλά και άλλοι φορείς ντόπιοι ή από την Ελλάδα. Η συμμετοχή ήταν μεγάλη, όχι μόνο από τους ομογενείς της περιοχής αλλά και από τους πολλούς επισκέπτες από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και αλλού.

Ας μην ξεχάσουμε τους ήρωες μας και πάντοτε να θυμόμαστε πως αυτοί πολέμησαν χωρίς όρους, χωρίς να λογαριάσουν τίποτα, θυσιάστηκαν για μας και για όλο τον κόσμο, πράγμα που αποτελεί δείγμα της μεγάλης και ανιδιοτελής αγάπης την οποία είχαν. Τα ιδανικά τους θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν σε κάποιες φράσεις με πρώτη την «Ελευθερία η Θάνατος», μετά «Δια πίστεως και πατρίδος», όπως και από το Εθνικό Ύμνο και την «Υπερμάχω».

Χριστό και Πατρίδα είχαν στην καρδιά τους και κατάφεραν το αδύνατο και το αδιανόητο, γιατί ο άνθρωπος μεγαλουργεί μόνο όταν έχει τα σωστά ιδανικά και σίγουρα αντιμετωπίζει την ζωή με νηφαλιότητα και θάρρος όταν έχει Χριστό στην καρδιά του γιατί μόνο με Αυτόν ξέρει τη θέλει και πώς να το πετύχει.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε τα ιδανικά και οι αρχές τους να γίνουν δικά μας στην πράξη και έπειτα δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και σίγουρα δεν θα φοβόμαστε και θα είμαστε ικανοί να αντιμετωπίσουμε κάθε είδος κρίσης.

ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ – ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ- ΖΗΤΩ Η ΜΑΡΤΥΡΙΚΗ ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο απ' την εκδήλωση


[embed=gallery]{"file":"/ekdiloseis/28-10-Korytsa","place":"user:69"}


Φωτορεπορτάζ απ' την Φωνή Ορθόδοξης Κορυτσάς

Οπλοστάσιο αποδείχθηκε ο σάκος Αλβανού που συνελήφ...
Εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου σε Κλεισούρα και ...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη