Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το «Αντάμωμα» της ΑΣΑ (φωτογραφίες)

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το «Αντάμωμα» της ΑΣΑ (φωτογραφίες)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Αντάμωμα» που διοργάνωσε η Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική και ο επικεφαλής της και Εντεταλμένος Σύμβουλος σε θέματα Βορειοηπειρωτών στην Περιφέρεια Αττικής, κ. Ανδρέας Κούρτης, στις 7 Μαΐου στο κέντρο «Χρυσό Ελάφι» στην περιοχή Αχαρναί.

Η συνάντηση αυτή αποτέλεσε την αρχή μιας σειράς εκδηλώσεων και συναντήσεων που αναμένεται να πραγματοποιήσει η «ΑΣΑ» χάρη στη δυνατότητα που μας δίνεται πλέον να παρευρεθούμε χωρίς αυστηρούς περιορισμούς όπως επιβαλλόταν μέχρι σήμερα λόγω πανδημίας.

Οι εκατοντάδες παρευρισκόμενοι που μας τίμησαν με την παρουσία τους, απόλαυσαν Παραδοσιακή Ηπειρώτικη μουσική, από δημοφιλείς καλλιτέχνες του είδους και μαζί με το πολυφωνικό συγκρότημά μας, μάς ταξίδεψαν μουσικά στον τόπο μας και στην Ελληνική παράδοση.

Εκτός από φίλους, συμπατριώτες, επίσημους προσκεκλημένους το παρών έδωσαν και πολλοί πρόεδροι Αδελφοτήτων, Συλλόγων, Ομοσπονδιών και πολλά πρόσωπα από τον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι εξής:

Γιώργος Πατούλης – Περιφερειάρχης Αττικής

Παναγιώτης Κουρουμπλής – Ανεξάρτητος Βουλευτής και Υπουργός επί Κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ

Μαρία Κουρή – Αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Γιάννης Χατζηθεοδοσίου – Πρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών

Σταύρος Τσίρμπας – Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού, μαζί με τους αντιδημάρχουςΣπύρο Κοτσίνη και Αγγελική Καΐση.

Βασίλης Κάγιος – Πρόεδρος της ΔΕΕΕΜ «Ομόνοια», μαζί με τον αντιπρόεδρο Γεώργιο Τζομάκα.

Φρέντης Μπελέρης – Πρόεδρος παραρτήματος Ομόνοιας Χειμάρρας

Μπάμπης Καραθάνος – Πρόεδρος Συλλόγου Βορειοηπειρωτών και υποψήφιος βουλευτής ΝΔ (Δυτικού Τομέα Αττικής)

Αμαλία Γκόρου–Ρόντου – Συνεργάτης Περιφερειάρχη Αττικής σε θέματα απόδημου ελληνισμού

Τάσος Ευσταθίου – υποψήφιος Δήμαρχος Ηλιούπολης με την παράταξη «Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά».

Χαιρετισμό απηύθυναν εκτός από τον επικεφαλής της ΑΣΑ και Εντεταλμένο Σύμβουλο για τα θέματα των Βορειοηπειρωτών στην Περιφέρεια Αττικής, κ. Ανδρέα Κούρτη οι κ.κ.: Γιώργος Πατούλης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, Βασίλης Κάγιος,Φρέντης Μπελέρης, Μπάμπης Καραθάνος.

Κατά το σύντομο χαιρετισμό του ο επικεφαλής της ΑΣΑ, Ανδρέας Κούρτης, τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «…Ο βασικός λόγος δημιουργίας της Συμμαχίας ήταν και είναι η δημιουργία ενός δικτύου ανθρώπων της κοινότητάς μας και η απαίτηση να έχουμε λόγο για τα θέματα που μας αφορούν. Και αυτό συνεχίζουμε να πράττουμε από την αρχή της θητείας μας έως και σήμερα. Δίνουμε φωνή, κάνουμε γνωστά τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε οι Βορειοηπειρώτες τόσο στα πατρώα εδάφη όσο και στην Ελλάδα. Κάποια αιτήματα υλοποιήθηκαν άμεσα, ενώ κάποια άλλα βρίσκονται σε πορεία υλοποίησης.»

Προκειμένου να υλοποιήσω τις δεσμεύσεις μου, αφουγκράστηκα με προσοχή από όλους εσάς τις μικρές και μεγάλες ανάγκες της κοινότητάς μας, παράλληλα διέκρινα, συνεργάστηκα και βρήκα ειλικρινή συμπαράσταση τόσο από τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη και τους επικεφαλής των άλλων παρατάξεων όσο και από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας.»

Όπως γνωρίζετε, δώσαμε σκληρούς αγώνες για το συνταξιοδοτικό και τα επιδόματατων Βορειοηπειρωτών με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, στέλνοντας ισχυρό μήνυμα, ότι δεν είναι ανεκτή καμία αδικία στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο αλλά κυρίως, δεν είναι ανεκτή η περιθωριοποίηση της κοινότητάς και οποιοδήποτε πλήγμα της εθνικής ταυτότητας και υπερηφάνειας.»

Η βασική μας επιδίωξη ήταν και θα είναι: ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ από την κυβέρνηση και την Βουλή των Ελλήνων, την ανάγκη προστασίας της ελληνικότητάς μας και ηαναγνώριση και η γνωστοποίηση της ιστορικής μας συμμετοχής και συμβολής στον εθνικό κορμό.

Η ΑΣΑ σε αγαστή συνεργασία με εκπροσώπους Βορειοηπειρωτικών οργανώσεων και άλλων φορέων τόσο στην Ελλάδα όσο και την Αλβανία, θα συνεχίσει να διεκδικεί την προστασία των στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ομοεθνών μας, ώστενα αναπτύσσουν τον πολιτισμό τους, να διαφυλάσσουν το θρήσκευμά τους, τις παραδόσεις τους, τα ήθη και έθιμά τους. Επιπλέον, βασικός στόχος της ΑΣΑ είναι η οικονομική, κοινωνική, πολιτιστική και εκπαιδευτική ανάπτυξη της κοινότητας του Ελληνισμού της Αλβανίας. Επιδιώκουμε να μην αφεθεί η ιδιαίτερη πατρίδα μας, η Βόρειος Ήπειρος, να ερημώσει…». 

×
Subscribe

Ο Μπάιντεν ανησυχεί ότι ο Πούτιν δεν έχει τρόπο να...
Ο Μακρόν προτείνει «προθάλαμο» για τις χώρες που θ...