Ενδιάμεσες εκλογές στην Αλβανία - Διχασμένο το Δημοκρατικό Κόμμα

Ενδιάμεσες εκλογές στην Αλβανία - Διχασμένο το Δημοκρατικό Κόμμα

Η Αλβανική Κεντρική Εκλογική Επιτροπή αποκάλυψε το χρονοδιάγραμμα των ενδιάμεσων τοπικών εκλογών της 6ης Μαρτίου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ιλίρ Μέτα ανακοίνωσε την Πέμπτη (20 Ιανουαρίου) ότι στις αρχές Μαρτίου θα διεξαχθούν οι ενδιάμεσες εκλογές για έξι δήμους.

Τα πολιτικά κόμματα θα πρέπει να εγγραφούν έως τις 31 Ιανουαρίου, ενώ οι μεμονωμένοι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλουν την υποψηφιότητά τους έως τις 9 Φεβρουαρίου.

Επίσης η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή αποφάσισε ότι η προεκλογική εκστρατεία θα ξεκινήσει στις 19 Φεβρουαρίου, απορρίπτοντας το αίτημα του Δημοκρατικού Κόμματος για έναρξη στις 7 Φεβρουαρίου. Τα κόμματα θα έχουν στην διάθεσή τους μόνο δύο εβδομάδες για να ξεκινήσουν την εκστρατεία τους.

Ο επικεφαλής της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής, αποδέχτηκε τον Λουλζίμ Μπάσα ως επίσημο αρχηγό του Δημοκρατικού Κόμματος, πράγμα που σημαίνει ότι οι υποψήφιοι που προτείνει ο πρώην πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα θα πρέπει να είναι υποψήφιοι ως ανεξάρτητοι ή ως υποψήφιοι άλλου κόμματος.

Την περασμένη εβδομάδα, η Προσωρινή Επιτροπή του Δημοκρατικού Κόμματος υπό την αιγίδα του Μπερίσα ανακοίνωσε ότι θα διεξαγάγει προκριματικές εκλογές για την επιλογή των υποψηφίων της για τις ενδιάμεσες δημαρχιακές εκλογές της 6ης Μαρτίου.

Τα αλβανικά ΜΜΕ τονίζουν, πως αυτή η απόφαση μπορεί να διχάσει τους ψηφοφόρους του Δημοκρατικού Κόμματος και να διευκολύνει τη σοσιαλιστική πλειοψηφία του Έντι Ράμα να κάνει μια καθαρή σάρωση και των έξι εδρών, συμπεριλαμβανομένου του ιστορικά προμαχώνα του Δημοκρατικού Κόμματος στην πόλη της Σκόδρας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου