Εκδήλωση για τα 22 χρόνια της Ομόνοιας

Tα 22 χρόνια από την ίδρυση της Δημοκρατικής Ένωσης Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας Ομόνοια γιορτάστηκαν χθες, στη Δερβιτσάνη της Αλβανίας.

Ο πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα Λεωνίδας Ροκανάς, τίμησε την εκδήλωση μαζί με τους γενικούς προξένους Αργυροκάστρου και Κορυτσάς κ.κ. Νικόλαο Κοτροκόη και Ιωάννη Πεδιώτη.

Στην ετήσια συνάντηση της Ομόνοιας παραβρέθηκαν Έλληνες από τους Αγίους Σαράντα, το Δέλβηνο, τη Δερόπολη, τη Χιμάρα, την Κορυτσά, τα Τίρανα κ.α., οι οποίοι, μαζί με τους εκπροσώπους των Ελληνοβλάχων, συναντήθηκαν το πρωί στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Δερβιτσάνη. Μετά τη Θεία Λειτουργία τελέστηκε μνημόσυνο για τα εκλιπόντα στελέχη και ιδρυτές της Οργάνωσης.


Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ζητωκραυγές υποδέχτηκαν τα μέλη της Ομόνοιας το μήνυμα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Καρόλου Παπούλια, όπως και του Υφυπουργού Εξωτερικών, αρμοδίου για τον Απόδημο Ελληνισμό, Κωνσταντίνου Τσιάρα. “Τα μηνύματα από το εθνικό κέντρο ήταν για άλλη μια φορά ξεκάθαρα: ενότητα, ομοψυχία, για να αντικρουστεί ο εθνικισμός που καλπάζει στην Αλβανία και επιβουλεύεται την ύπαρξη του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, αλλά και που δυναμιτίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας” σημειώνεται στην ανακοίνωση της οργάνωσης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν οι εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Γεώργιος Στύλιου και του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας.

Η εκδήλωση έκλεισε με δεξίωση που παρέθεσε για όλους τους παρευρισκομένους ο Έπαρχος Κάτω Δερόπολης και πρόεδρος του Παραρτήματος Αργυροκάστρου Δ. Μαλιούκης.


ana-mpa

Θετικές οι ενδείξεις των μεταρρυθμίσεων στον ενεργ...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη