Οι «Τροβαδούροι» της Πτολεμαΐδας στην Κορυτσά

Το Γενικό Ελληνικό Προξενείο Κορυτσάς οργάνωσε εκδήλωση με την ευκαιρία των Χριστουγέννων! Το Γενικό Ελληνικό Προξενείο Κορυτσάς, φρόντισε να δημιουργήσει ατμόσφαιρα Χριστουγέννων από νωρίς, στην πόλη αυτή που αγαπά τόσο το πολιτισμό.

Έτσι σε μία εκδήλωση άνευ προηγουμένων που είχε την σφραγίδα, του αγαπητού σε όλους, Γενικού Πρόξενου της Ελλάδος κ. Ιωάννη Πεδιώτη, η χορωδία του συλλόγου «Τροβαδούρων» από την Πτολεμαΐδαπαρουσίασε ένα εξαιρετικό πρόγραμμα με χριστουγεννιάτικα τραγούδια, καντάδες και άλλα γνωστά τραγούδια.

Το πρόγραμμα αυτό ξεκίνησε στην εκκλησία της Αναστάσεως του Κυρίου όπου μετά την Θεία Λειτουργία η χορωδία έψαλε ύμνους και τραγούδια Χριστουγέννων και συνεχίστηκε στο θέατρο Αντών Ζάχο Τσαϊούπηόπου τραγούδησαν καντάδες και άλλα αγαπητά τραγούδια.


Την εκδήλωση τίμησε ο Μητροπολίτης Κορυτσάς κ.κ Ιωάννης (μόνο στην εκκλησία λόγο υποχρεώσεων), ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Δάκης, η Δήμαρχος Εορδαίας κα. Βίκυ Βρυζίδου, ο Βουλευτής στην Αλβανική Βουλή κ. Γεώργιος Παππάς (Δημοκρατικού Κόμματος), ο αντιδήμαρχος Πτολεμαΐδας Ασπράγκαθος Ιωάννης,εκπρόσωποι της Ελληνικής Μειονότητας και των οργανώσεων της, άλλες προσωπικότητες της Κορυτσάς, εκπρόσωποι τοπικών αρχών, απλώς κόσμος κλπ.

Μετά τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια στην εκκλησία ο κ. Ιωάννης Πεδιώτης, ο περιφερειάρχης κ. Γιώργος Δάκης και ο Μητροπολίτης Κορυτσάς κ.κ Ιωάννης μοίρασαν στα παιδιά από ένα τρίγωνο για να πουν τα κάλαντα. Ακολούθησε ξενάγηση στο χώρο του παλιού Προξενείου της Ελλάδος όπου επί χρόνια υπηρέτησε ο ποιητής Γεώργιος Σεφέρης.

Στο θέατρο όπου πραγματοποιήθηκε η συναυλία του Συλλόγου των Τροβαδούρων Πτολεμαΐδας, χαιρέτησαν την εκδήλωση ο Γενικός Πρόξενος Κορυτσάς κ. ΙωάννηςΠεδιώτης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Δάκης, και η Δήμαρχος Εορδαίας κα. Βίκυ Βρυζίδου.

Όλοι συμφώνησαν πως τέτοιες υπέροχες εκδηλώσεις χρειάζονται στην Κορυτσά και πρέπει να συνεχιστούν διότι φέρνουν κοντά τους δύο λαούς.

Μειωμένες οι εμπορικές σχέσεις Ελλάδας-Αλβανίας
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη

X

Right Click

No right click