Επιστολή Ελένης Θεοχάρους σε Γιούνκερ και Ταγιάνι ώστε να της επιτραπεί να μεταβεί την Χιμάρα

Επιστολή Ελένης Θεοχάρους σε Γιούνκερ και Ταγιάνι ώστε να της επιτραπεί να μεταβεί την Χιμάρα

Την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να της επιτραπεί η είσοδος στην Αλβανία ζητά η Ευρωβουλευτής, Ελένη Θεοχάρους.

Σε επιστολή την οποία απέστειλε στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, και τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, η κυρία Θεοχάρους τονίζει ότι εντείνονται οι βάναυσες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία. Παράλληλα ζητά την παρέμβαση των Ευρωπαϊκών Θεσμών ώστε να αρθεί από την Αλβανική κυβέρνηση η απόφαση που την κηρύττει persona non grata, για να μπορεί η ίδια να μεταβεί στην Χειμάρρα για την επιτόπια εξέταση της κατάστασης ως σκιώδης εισηγήτρια των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας.

«Με βαθιά θλίψη σας ενημερώνω ότι συνεχίζονται οι βάναυσες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία. Ειδικά τις τελευταίες μέρες η Αλβανική Κυβέρνηση αποφάσισε την κατεδάφιση και κατάσχεση των περιουσιών πολλών Ελλήνων της περιοχής της Χειμάρρας. Δυστυχώς αποστολή της Επιτροπής Εξωτερικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που πραγματοποίησε πρόσφατα επίσκεψη στην Αλβανία, και στην οποία δεν περιλήφθηκα παρά την εκδήλωση εντόνου ενδιαφέροντος από μέρους μου, μετέβη μόνο στα Τίρανα και όχι στις μειονοτικές περιοχές όπως ήταν η εισήγηση μου και έκρινε ότι η Αλβανία μπορεί να αρχίσει τις ενταξιακές συνομιλίες. Κύριε Πρόεδρε αυτή η ενέργεια θα συνιστά μέγιστο σφάλμα για την ΕΕ».

Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή της η κυρία Θεοχάρους και προσθέτει: «Επειδή επιθυμώ σφόδρα να μεταβώ στην Χειμάρρα για την επιτόπια εξέταση της κατάστασης ως σκιώδης εισηγήτρια των ενταξιακών της Αλβανίας, και επειδή έχω κηρυχθεί ως από persona non grata από το Αλβανικό καθεστώς, σας παρακαλώ θερμά να προβείτε εις απάσας τας δεούσας ενεργείας ούτως ώστε να μου επιτραπεί η ασφαλής είσοδος και έξοδος στην Αλβανία».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου