Κοτζιάς: Ο Ελληνικός στρατός δεν αναγνωρίζει τα σύνορα Ελλάδος - Αλβανίας (Βίντεο)

kotzias

Συνέντευξη στον news 247,και την εκπομπή "Παιχνίδια Εξουσίας", με τον Βασίλη Σκουρή και την Αγγελική Σπανού έδωσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και επικεφαλής της κίνησης "Πράττω", Νίκος Κοτζιάς.

Ο στρατός αρνείται να αναγνωρίσει τα σύνορα Ελλάδας-Αλβανίας

Για τις σχέσεις με την Αλβανία και το θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα: "Κάθε ζωή που χάνεται είναι μεγάλη απώλεια. Η έγκαιρη και προληπτική συνεννόηση μας προστατεύει. Δεν πρέπει στο όνομα αρνητικών γεγονότων να οδηγούμαστε σε όξυνση διμερών σχέσεων. Το πρόβλημά μας είναι εξ ανατολών, ας μην αποπροσανατολιζόμαστε.

Ο στρατός αρνείται να αναγνωρίσει τα σύνορα Ελλάδας-Αλβανίας. Ο στρατός πρέπει να κάνει κάποιες ενέργειες για να εκφραστεί η αναγνώριση των συνόρων και δεν τις κάνει. Όταν ερωτήθηκε, αν την ευθύνη για αυτό έχει η στρατιωτική ή η πολιτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, ο πρώην Υπουργός απάντησε ότι αυτό θα το εξετάσει η Βουλή.

Ο πρώην ΥΠΕΞ, τόνισε ότι υπάρχουν δυνάμεις στην Ελλάδα που δεν αναγνωρίζουν το πρωτόκολλο της Φλωρεντίας, των Παρισίων, οι οποίοι ανατρέχουν σε πρωτόκολλα του 1914, όπως είναι αυτό της Κέρκυρας, το οποίο -σύμφωνα με τοκ κ. Κοτζία- δεν είναι νομικώς ζωντανά.

Δειτε το βιντεο στο 01:04:00

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου