Η Αλβανία αντιμέτωπη με πειθαρχικές κυρώσεις από την UEFA για επεισόδια στο Euro 2024

Η Αλβανία αντιμέτωπη με πειθαρχικές κυρώσεις από την UEFA για επεισόδια στο Euro 2024

Σύμφωνα με το ελβετικό μέσο "Blick", η UEFA έχει ξεκινήσει πειθαρχική διαδικασία κατά της Αλβανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (ΑΟΠ) έπειτα από τα επεισόδια που σημειώθηκαν στον αγώνα της ομάδας με την Ιταλία στο πλαίσιο του Euro 2024.

Η ΑΟΠ κατηγορείται για ρίψη αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο, άναμμα πυροτεχνικών, είσοδο στον αγωνιστικό χώρο χωρίς άδεια και εμφάνιση προκλητικού μηνύματος.

Η UEFA ανακοίνωσε πως η Επιτροπή Ελέγχου, Ηθικής και Πειθαρχίας θα διερευνήσει τα περιστατικά και θα λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις.

Σύμφωνα με το "Blick", τα επεισόδια περιλάμβαναν Αλβανούς οπαδούς που άναψαν πυρσούς, έναν οπαδό που εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο με αλβανική σημαία προς το τέλος του αγώνα και την ύπαρξη απαγορευμένων σημαιών της "Μεγάλης Αλβανίας" στις κερκίδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΑΟΠ έχει ήδη τιμωρηθεί από την UEFA για παραβιάσεις κανονισμών κατά τη διάρκεια του Euro 2024. Η έκβαση της πειθαρχικής διαδικασίας ενδέχεται να επιφέρει κυρώσεις, όπως πρόστιμα, αφαίρεση βαθμών ή ακόμα και αποκλεισμό από μελλοντικές διοργανώσεις.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου