Σχετικά με τον Καπίνο

Σχετικά με τον Καπίνο

Σχετικά με τον Καπίνο
Φταίει ο Καπίνο στο δεύτερο γκολ που σημειώνει ο Πανθρακικός; Φταίει ο Καπίνο στο δεύτερο γκολ που σημειώνει ο Πανθρακικός; Για μένα φταίει κυρίως ο Νάνο, που χάνει τον Ρομέου και τον κοιτάζει και γενικά η συμπεριφορά του ΠΑΟ στις στημένες φάσεις που είναι από την αρχή της σεζόν κάκιστη.

Αλλά για την οικονομία της συζήτησης θα πω ότι φταίει μόνο ο Καπίνο και κανείς άλλος. Το κάνω για να μπορώ να γράψω δυο κουβέντες για το νεαρό γκολκίπερ χωρίς να με κατηγορήσουν ότι αναλαμβάνω την υπεράσπισή του. Φταίει. Και φταίει και για δυο-τρια γκολ ακόμα που έχει δεχτεί. Κι αφού το είπαμε πάμε παρακάτω.

Ο Στέφανος Καπίνο είναι ένα τυχερό παλικάρι κι έτσι πρέπει να βλέπει τον εαυτό του. Έγινε προ διετίας βασικός στην πρώτη ομάδα χωρίς καλά καλά να έχει προλάβει να παίξει στη Νέων. Έφτασε στα 17 του στην Εθνική Ανδρών και μόλις φέτος μονιμοποιήθηκε στον ΠΑΟ. Ο Σάντος τον ξανακάλεσε, δείχνοντάς του πόσο τον εκτιμά. Βρέθηκε σε μια σπουδαία Εθνική Νέων, πήρε μετάλλιο σε Πανευρωπαϊκό κι έπαιξε στο Παγκόσμιο. Όταν έχασε τη θέση του στη βασική ενδεκάδα του ΠΑΟ από τον Ορέστη Καρνέζη, είδε τον ανταγωνιστή του να βελτιώνεται καταπληκτικά και να γίνεται βασικός στην Εθνική -πράγμα που δεν τον έκανε να αισθανθεί θύμα κάποιας αδικίας. Όταν ο Καρνέζης έφυγε, ξανάγινε βασικός -η θέση και η φανέλα έμοιαζαν να τον περιμένουν. Όλα αυτά είναι πολύ ιδανικά για να έχουν συμβεί στην Ελλάδα.


Ρεκόρ
Με τον Καπίνο συμβαίνει περίπου ό,τι έχει συμβεί με τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο κι ας μην μοιάζουν οι δυο τους στον χαρακτήρα ή στο στυλ. Η ξαφνική μονιμοποίησή τους σε ομάδες πολύ μεγάλες, όπως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, είχαν ως αποτέλεσμα μια τεράστια δημοσιότητα: η δημοσιότητα φέρνει αναγνώριση, αλλά και σε κάνει στόχο μιας κριτικής που συχνά αγγίζει τα όρια της κακοήθειας. Ο Καπίνο, ωραίος, έξυπνος, επικοινωνιακός όπως κι ο «Ελέ», αν και με πιο ωραίο τρόπο αφού αυτός δεν είναι εσωστρεφής και δύσκολος, είναι ένας τύπος που στη δική μας μουρμούρικη κοινωνία απαγορεύεται να υπάρχει! Εδώ τα παιδιά στα 20 δεν μπορεί να είναι βασικοί -στην καλύτερη πρέπει να κουβαλάνε μπάλες στην προπόνηση. Δεν χρειάζεται επίσης να έχουν αέρα επιτυχημένου και να είναι άνετοι με τις κάμερες. Αν έχουν αυτή τη συμπεριφορά, είναι αυτομάτως «καβαλημένοι», «νούμερα» και ό,τι άλλο θες.

Μοίρα
Το τι έχω ακούσει τα τελευταία χρόνια για τον Καπίνο, κυρίως στα δημοσιογραφικά γραφεία, δεν περιγράφεται. Ότι δεν είναι 20 χρονών, αλλά 25 κι ότι έχουν κλέψει στα χρόνια του. Ότι ξενυχτάει, πίνει και δεν δουλεύει στην προπόνηση. Ότι τα έχει με τρεις διάσημες και δυο άγνωστες συγχρόνως. Ότι θέλει να το παίξει αρχηγός του ΠΑΟ -ότι, ότι, ότι.... Τι από όλα αυτά είναι αλήθεια; Από όσο δύναμαι να γνωρίζω, σχεδόν τίποτα! Γιατί λέγονται; Γιατί σε αυτή τη χώρα το λάσπωμα κάθε ταλαντούχου ανθρώπου βοηθά τους πολλούς, που νιώθουν ότι η μοίρα τούς χρωστάει να νιώσουν καλύτερα.

Λάθη
Στην ιστορία του Καπίνο έχουν γίνει δύο λάθη: το ένα το κάνει αυτός και το άλλο ο Παναθηναϊκός. Το λάθος του Καπίνο είναι ότι φανερά έχει αναλάβει να σηκώσει περισσότερα βάρη από αυτά που του αναλογούν. Έχω διαβάσει τουλάχιστον δέκα συνεντεύξεις του στις οποίες μιλάει για τη φανταστική δουλειά που γίνεται φέτος, για τις ιδέες του Αναστασίου, για τις δυνατότητες των συμπαικτών του κτλ. Έχω την εντύπωση ότι ο Στέφανος πιστεύει πως επειδή έγινε βασικός αυτός, όλα στον ΠΑΟ είναι καλύτερα: δεν είναι ακριβώς έτσι. Αυτή η διάθεσή του να υπερασπιστεί ένα εγχείρημα που ο πολύς κόσμος του ΠΑΟ αντιλαμβάνεται ως αναγκαίο κακό, δημιουργεί ακόμα περισσότερη καχυποψία προς το πρόσωπό του: τον κρίνουν περισσότερο αυστηρά γιατί μοιάζει να είναι ο κερδισμένος μιας οδυνηρής για τον ΠΑΟ εξέλιξης! Το δεύτερο λάθος το έχουν κάνει ο Νταμπίζας και ο Αναστασίου. Ο Καπίνο, παρά τα καλά λόγια που τον συνοδεύουν, παραμένει ένα εικοσάχρονο παιδί χωρίς εμπειρίες: δεν γίνεται να του ζητείς να είναι αυτός που θα κατευθύνει μια εντελώς άπειρη άμυνα! Ή έχεις μια έμπειρη άμυνα με ένα ταλαντούχο μικρό (όπως ο προ διετίας ΠΑΟ) ή μια νεανική άμυνα με έναν έμπειρο τερματοφύλακα: αυτό που φέτος γίνεται με τον Καπίνο είναι σαν άσκηση χαρακτήρα του μικρού. Μπορεί να τα καταφέρει, μπορεί όμως και όχι. Το ρίσκο για τον ΠΑΟ είναι τεράστιο.

Ποιος
Μου λένε ότι ο Καπίνο πρέπει να δουλέψει περισσότερο: φυσικά και πρέπει -είναι άλλωστε 20 χρονών. Δεν θυμάμαι στην ηλικία του κανέναν καλύτερο. Και δεν θυμάμαι και κανένα με μια τόσο κακή άμυνα μπροστά του. Κι αφού δεχτώ ότι την Κυριακή έκανε μεγάλα λάθη, που ίσως να σημαίνουν ότι πρέπει και να καθίσει και λίγο στον πάγκο, όπως ο Διούδης π.χ. που γύρισε καλύτερος, αναρωτιέμαι ποιος τεράστιος τερματοφύλακας με τέτοια άμυνα μπροστά του θα γλίτωνε τον ΠΑΟ από την ήττα….

Αντώνης Καρπετόπουλος // sday.gr

Αλβανικό τραγούδι για τον "ήρωα" Αλκέτ Ριζάι
Έτοιμη να βοηθήσει την Αλβανία η Παγκόσμια Τράπεζα
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη