Τελετή μνήμης Έλληνων Πεσόντων του 40-41 σε Βουλιαράτες και Μπομποστίτσα

Ελληνοϊταλικός πόλεμος, Κορυτσά, Νοέμβριος 1940. Αναπαλαίωση φωτογραφίας Χρήστος Καπλάνης

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου, πρόκειται να διοργανωθεί επίσημη Τελετή Μνήμης προς Τιμήν των Ελλήνων Πεσόντων Στρατιωτικών κατά τον Ελληνο-Ιταλικό πόλεμο (1940-1941), την Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου 2019, στις 10.00 π.μ. στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο Κλεισούρας και στις 12.45 στο Ιστορικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο Βουλιαρατών.

Χαιρετισμό στην τελετή που θα λάβει χώρα στην Κλεισούρα και πανηγυρική ομιλία στο Ιστορικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο Βουλιαρατών, θα εκφωνήσει ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, κ. Αντώνης Η. Διαματάρης, ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Στις εκδηλώσεις θα παρίσταται η Πρέσβυς της Ελλάδος στην Αλβανία, κα Σοφία Φιλιππίδου.

Η Τελετή θα διοργανωθεί σε συνεργασία με την αλβανική πλευρά, όπως προβλέπεται από τη διμερή Διακρατική Συμφωνία Συνεργασίας Ελλάδος-Αλβανίας σχετικά με «την αναζήτηση, την εκταφή, τον προσδιορισμό της ταυτότητας και τον ενταφιασμό των Ελλήνων Πεσόντων Στρατιωτικών σε πολεμικές επιχειρήσεις στην Αλβανία κατά τη διάρκεια του Ελληνο-ιταλικού Πολέμου του 1940-1941 και την κατασκευή κοιμητηρίων στο έδαφος της Αλβανίας για τον ενταφιασμό τους».

Εκδήλωση για την Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου θα διοργανωθεί από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στην Κορυτσά, το Σάββατο, 26 Οκτωβρίου 2019, με ώρα έναρξης 10.00 π.μ., στον Ιερό Ναό της Παναγίας του χωριού Μπομποστίτσα.


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου