Αλβανική πρόκληση: «Ο Θύμιος Λιώλης ήταν εξτρεμιστής» - Ρεσιτάλ ανθελληνικής προπαγάνδας (Βίντεο)

 Αλβανική πρόκληση: « Ο Θύμιος Λιώλης ήταν εξτρεμιστής και προστάτης των Βορειοηπειρωτών» - Ρεσιτάλ ανθελληνικής προπαγάνδας (Βίντεο)

Η αλβανική τηλεόραση ασχολείται σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση με την Ελλάδα. Τα ντοκιμαντέρ φροντίζουν να σταλάξουν αντιπάθεια στους Αλβανούς για τη χώρα μας.

Επί 35 λεπτά η εκπομπή "Αλβανικές ρίζες", που παρουσιάστηκε χθες το βράδυ στο Top channel, το μεγαλύτερο Αλβανικό κανάλι , παρουσίαζε ως εξτρεμιστές τον Θύμιο Λιώλη και τον Σπυρομήλιο.

«Ο Θύμιος Λιώλης είχε επαφές με τον Σπυρομήλιο , μια προσωπικότητα από τις πιο εξτρεμιστικές ο οποίος με καθε ευκαιρία ζητούσε την προσάρτηση της Νότιας Αλβανίας με την Ελλάδα», λέει το ντοκιμαντέρ.

Κατηγορούσαν τους δυο Έλληνες για δολοφονίες και θηριωδίες.

«Οι δολοφονίες ήταν τόσο άγριες που τολμώ να πω ότι στην ιστορία της Αλβανίας σπανίως θα βρούμε ανάλογες. Σκότωσαν παιδιά στις κοιλίες των μαμάδων τους, δολοφονίες εναντίον ενός αθώο και αβοήθητου λαού στο όνομα της απελευθέρωσης της Βορείου Ηπείρου», λέει ο αλβανός ιστορικός Γιάχο Τσάνα.

Σπυρομήλιος και Θύμιος Λιώλης ήταν οι προστάτες των Βορειοηπειρωτών. Για εκείνους έχουν χτιστεί μνημεία στη Βόρεια Ήπειρο. Κάθε χρόνο γίνονται εκδηλώσεις προς τιμήν τους. Ο δημοσιογράφος Μαρίν Μέμα, χαρακτηρίζει τις εκδηλώσεις αυτές εξτρεμιστικές:

«Εδώ βλέπουμε κάποιες από της φωτογραφίες κατά τη διάρκεια εκδήλωσης μνήμης, όπου διάφοροι εξτρεμιστές , κάνουν σε αυτά τα εδάφη κάθε χρόνο. Εδω δεν είμαστε στην Ελλάδα αλλά στην Αλβανία», λέει.

Ο δημοσιογράφος Μαρίν Μέμα δεν είναι τυχαίο πρόσωπο. Γνωστός ανθέλληνας. Θεωρείται ανεπιθύμητο πρόσωπο στην Ελλάδα. Το Star επικοινώνησε μαζί του. Επέμεινε στις προκλητικές του απόψεις.

«Εγώ είμαι εναντίον όλων αυτών που θέλουν να προσβάλλουν το κράτος μου. Είμαι εναντίον των εξτρεμιστών. Ποιος είναι ο εξτρεμιστής; Εγώ που είμαι ανεπιθύμητος και επικίνδυνος για την ασφάλεια της Ελλάδας εδώ και 6 χρόνια; Θα συνεχίσω να γράφω τις αλήθειες για το έθνος μου!», λέει.

H συγκεκριμένη εκπομπή η οποία προβάλλεται στο κανάλι που υπηρετεί τη γραμμή Ράμα σπάει τα κοντέρ. Μόνο το συγκεκριμένο επεισόδιο μέσα σε 24 ώρες είχε 39.232 προβολές ενώ η εκπομπή συνολικά έχει 1.411.928 ακόλουθους. Η προπαγάνδα στη γειτονική χώρα πουλάει γι αυτό και έχει γίνει πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της αλβανικής τηλεόρασης.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου