Δυρράχιο: «Αφήστε με να πεθάνω εδώ με το παιδί μου» η τραγική ιστορία μαμάς και κόρης που ραγίζει καρδιές

 Mε το κονσέρτο «Ένας αιώνας ελληνική μουσική» ολοκληρώθηκε το Διεθνές Φεστιβάλ «Μουσικές συναντήσεις δύο κόσμων»

Mε «Ένα αιώνα ελληνική μουσική» ολοκληρώθηκε το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ «Μουσικές συναντήσεις δύο κόσμων», το βράδυ του Σαββάτου, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Καθεδρικού Ναού «Ανάσταση του Χριστού» στα Τίρανα. Οι Ελληνίδες καλλιτέχνιδες Ελένη Μαραγκού, μέτζο σοπράνο και η πιανίστα Αγάπη Τριανταφυλλίδη, ερμήνευσαν αγαπημένα παλιά και νεότερα ελληνικά τραγούδια σε μια εξαιρετική συναυλία, την οποία διοργάνωσε ο πολιτιστικός σύλλογος Αργυρώ και η Ελληνική Πρεσβεία στην Αλβανία.

Η Πρέσβης της Ελλάδος στην Αλβανία κα Ελένη Σουρανή, στο χαιρετισμό της, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς το αλβανικό κοινό για το μεγάλο ενδιαφέρον που δείχνει για την ελληνική μουσική. Η επικεφαλής του πολιτιστικού συλλόγου Αργυρώ, Ίλντα Μάρα τόνισε ότι, "η ελληνική μουσική ήταν συνοδοιπόρος μας για μακρύ χρονικό διάστημα και ότι η μουσική αυτή εκδήλωση υπηρετεί τον πολιτισμό των δύο χωρών".

Το Διεθνές Φεστιβάλ «Μουσικές συναντήσεις δύο κόσμων» αποτελεί πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Αργυρώ, μοναδική στην Αλβανία, με στόχο τη διασύνδεση της παράδοσης με την κλασσική μουσική και την προβολή εθνικών αξιών παράλληλα με τις αξίες άλλων εθνών, διατηρώντας την ιδιαίτερη πολιτιστική ταυτότητα και συμβάλλοντας -επί 12 χρόνια- στη δημιουργία γεφυρών πολιτισμού μεταξύ λαών και στην προώθηση του πολιτιστικού διαλόγου. Το φετινό 12ο Φεστιβάλ διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς με στόχο τη προβολή της ευρωπαϊκής κληρονομιάς, την αφύπνιση των αλβανικών και ευρωπαϊκών αξιών και της ενδυνάμωσης του αισθήματος συμμετοχής σε ένα κοινό ευρωπαϊκό χώρο.

Ανυπόστατα τα δημοσιεύματα που αναφέρουν πως ο Ράμ...
Στους 50 έφτασαν οι άνθρωποι που έχασαν την ζωή το...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη