Εξαρθρώθηκε σπείρα Αλβανών πλαστογράφων

Εξαρθρώθηκε σπείρα Αλβανών πλαστογράφων

Ήταν η επιμονή και υπομονή του Βορειοηπειρώτη καλλιτέχνη ζωγράφου Λευτέρη Τσέκου, από το Κώσταρι Δελβίνου, που άνοιξε και συνεχίζει να λειτουργεί η πινακοθήκη στην πόλη των Αγίων Σαράντα.

του Βαγγέλη Παπαχρήστου

Δεν είναι μόνον η αύξηση άλλου ενός είδους, που οι ντόπιοι επισκέπτες και οι ξένοι τουρίστες μπορούν ν’ απολαύσουν στην πόλη των Αγίων Σαράντα, αλλά είναι και μια μορφή παρέλασης και ένδειξης των εργασιών αξιόλογων καλλιτεχνών της ζωγραφικής και της γλυπτικής, εκθέσεις που εγκαινιάζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Χαρακτηριστικό αυτών των εκθέσεων είναι η ποσοτική και ποιοτική παρουσίαση των Βορειοηπειρωτών καλλιτεχνών, τα έργα των οποίων διακοσμούν σήμερα σε πινακοθήκες μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων.

Αξιόλογη και με μεγάλο ενδιαφέρον ήταν η έκθεση του αξιόλογου ζωγράφου καλλιτέχνη, και καθηγητή στη Σχολή Καλών Τεχνών των Ιωαννίνων, Γιώργου Μήτση, μια έκθεση που στο διάστημα του ενός μηνός που έμεινε ανοιχτή επισκέφτηκε από εκατοντάδες ντόπιους και ξένους.

Στις 13 του μηνός μια άλλη έκθεση, δυο καλλιτεχνών από το νότο της χώρας, διακοσμεί την πινακοθήκη. Ο λόγος για την επί κοινού έκθεση με τα έργα της ζωγράφου στο είδος της γραφικής Μπλεγκίνα Μπέζο και του γλύπτη σε ξύλο και μέταλλο Εμμανουήλ Κόκο και οι δυο τους καθηγητές στην Καλλιτεχνική Σχολή «Γιορντάν Μίσια» στα Τίρανα.

Μίλησε με την ευκαιρία των εγκαινίων ο διευθυντής της Πινακοθήκης Λευτέρης Τσέκος με παρευρισκόμενους ζωγράφους και γλύπτες της πόλης, ανθρώπους της τέχνης και των γραμμάτων, φίλων και ντόπιων επισκεπτών.

Πλαστοί ιδιοκτησιακοί τίτλοι στην Αλβανία
Συνέντευξη Π. Παναγιωτόπουλου στο Λαϊκό Βήμα
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη