Αναστάσιος και διανοούμενοι Αλβανίας στην παρουσίαση βιβλίου του Μιχ. Παντούλα και στην Έκθεση σχεδίων του Δεροπολίτη ζωγράφου Γεώρ. Μήτση

 Αναστάσιος και διανοούμενοι Αλβανίας στην παρουσίαση βιβλίου του Μιχ. Παντούλα  και στην Έκθεση σχεδίων του Δεροπολίτη ζωγράφου Γεώρ. Μήτση

«Την αλήθεια, την ομορφιά και την αγάπη τις συναντούμε πάντα μαζί στην Ορθόδοξη παράδοση. Προσωπικώς πιστεύω ότι η αγάπη θα σώσει τον κόσμο…»!

Με τα παραπάνω θεόπνευστα λόγια ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος χαιρέτισε την ξεχωριστή εκδήλωση της Ένωσης Ορθοδόξων Διανοουμένων Αλβανίας, που διοργανώθηκε την περασμένη Κυριακή στο Πολιτιστικό Κέντρο του Καθεδρικού Ναού των Τιράνων για την παρουσίαση του βιβλίου του Μιχ. Χρ. Παντούλα: «Κοσμάς ο Αιτωλός – Τα εικονογραφικά (1779-1961)». Ταυτόχρονα εκτέθηκαν και 35 σχέδια της έκθεσης του ζωγράφου Γ. Θ. Μήτση: «Μοναστήρια, Εκκλησίες, Εξωκκλήσια, Εικονίσματα της Άνω Δερόπολης». (Το σύνολο των σχεδίων του κ. Μήτση, που περιλαμβάνονται στο ομώνυμο βιβλίο, βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών).

Στην εκδήλωση εκτός του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ. Αναστάσιου, συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Αμαντίας κ. Ναθαναήλ, ο Επίσκοπος Βύλλιδος κ. Άστιος, η Διευθύντρια του Γραφείου Επικοινωνίας της Ελληνικής Πρεσβείας στα Τίρανα, επιφανείς Αλβανοί καλλιτέχνες και πλήθος κόσμου, χριστιανοί και μουσουλμάνοι.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε και ο Γεν. Γραμματέας της Ένωσης Ορθόδοξων Διανοουμένων Αλβανίας, δόκτορας κ. Αδριανός Νάτσιος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος κατασυγκινημένος έκλεισε την εκδήλωση αναφέροντας: «Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να βιώσουμε την αλήθεια μιας κρίσιμης χρονικής περιόδου αντιστάσεως, όπως μας την έφερε ο κ. Παντούλας και να παρακολουθήσουμε την άλλη όψη, εκείνη της ομορφιάς, που μας φέρνει ο κ. Μήτσης. Όλοι έχουμε τη δυνατότητα, στη διάρκεια της ζωής μας, να προσθέσουμε αυτά τα τρία στοιχεία, ειδικά την αγάπη, η οποία αποτελεί το μεγάλο μυστικό της πίστεώς μας».

πηγη:proinoslogos.gr

Μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση Ράμα –Ερντογάν, θα σ...
Η ελληνική εκπομπή "Περπατώντας στον τόπο μας" (βί...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη