Αναστάσιος και διανοούμενοι Αλβανίας στην παρουσίαση βιβλίου του Μιχ. Παντούλα και στην Έκθεση σχεδίων του Δεροπολίτη ζωγράφου Γεώρ. Μήτση

 Αναστάσιος και διανοούμενοι Αλβανίας στην παρουσίαση βιβλίου του Μιχ. Παντούλα  και στην Έκθεση σχεδίων του Δεροπολίτη ζωγράφου Γεώρ. Μήτση

«Την αλήθεια, την ομορφιά και την αγάπη τις συναντούμε πάντα μαζί στην Ορθόδοξη παράδοση. Προσωπικώς πιστεύω ότι η αγάπη θα σώσει τον κόσμο…»!

Με τα παραπάνω θεόπνευστα λόγια ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος χαιρέτισε την ξεχωριστή εκδήλωση της Ένωσης Ορθοδόξων Διανοουμένων Αλβανίας, που διοργανώθηκε την περασμένη Κυριακή στο Πολιτιστικό Κέντρο του Καθεδρικού Ναού των Τιράνων για την παρουσίαση του βιβλίου του Μιχ. Χρ. Παντούλα: «Κοσμάς ο Αιτωλός – Τα εικονογραφικά (1779-1961)». Ταυτόχρονα εκτέθηκαν και 35 σχέδια της έκθεσης του ζωγράφου Γ. Θ. Μήτση: «Μοναστήρια, Εκκλησίες, Εξωκκλήσια, Εικονίσματα της Άνω Δερόπολης». (Το σύνολο των σχεδίων του κ. Μήτση, που περιλαμβάνονται στο ομώνυμο βιβλίο, βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών).

Στην εκδήλωση εκτός του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ. Αναστάσιου, συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Αμαντίας κ. Ναθαναήλ, ο Επίσκοπος Βύλλιδος κ. Άστιος, η Διευθύντρια του Γραφείου Επικοινωνίας της Ελληνικής Πρεσβείας στα Τίρανα, επιφανείς Αλβανοί καλλιτέχνες και πλήθος κόσμου, χριστιανοί και μουσουλμάνοι.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε και ο Γεν. Γραμματέας της Ένωσης Ορθόδοξων Διανοουμένων Αλβανίας, δόκτορας κ. Αδριανός Νάτσιος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος κατασυγκινημένος έκλεισε την εκδήλωση αναφέροντας: «Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να βιώσουμε την αλήθεια μιας κρίσιμης χρονικής περιόδου αντιστάσεως, όπως μας την έφερε ο κ. Παντούλας και να παρακολουθήσουμε την άλλη όψη, εκείνη της ομορφιάς, που μας φέρνει ο κ. Μήτσης. Όλοι έχουμε τη δυνατότητα, στη διάρκεια της ζωής μας, να προσθέσουμε αυτά τα τρία στοιχεία, ειδικά την αγάπη, η οποία αποτελεί το μεγάλο μυστικό της πίστεώς μας».

πηγη:proinoslogos.gr

Η Ελληνική Επανάσταση και η «συμβολή» των Αλβανών
Συρίγος: Θεωρώ ότι στην κυπριακή ΑΟΖ είναι πιθανόν...

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!


 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη