Μαθητική εκδήλωση ΟΜΗΡΟΥ Κορυτσάς αφιερωμένη στο Σεφέρη

Μαθητική εκδήλωση ΟΜΗΡΟΥ Κορυτσάς αφιερωμένη στο Σεφέρη

Τα Εκπαιδευτήρια «ΟΜΗΡΟΣ» Κορυτσάς συμμετείχαν με δική τους εκδήλωση στην Εβδομάδα Ελληνικού Πολιτισμού, την οποία οι διπλωματικές Αρχές της Ελλάδος στην Αλβανία διοργανώνουν για δεύτερη συνεχή χρονιά φέτος σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού της Αλβανίας.

Η μαθητική εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον μεγάλο Έλληνα ποιητή και νομπελίστα Γιώργο Σεφέρη, η ζωή και το έργο του οποίου σημαδεύτηκαν, ως γνωστόν, μεταξύ άλλων και από τη θητεία του στην Κορυτσά στα μέσα της δεκαετίας του '30 του περασμένου αιώνα.

Στην κατάμεστη αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης οι μαθητές του σχολείου αναφέρθηκαν στη ζωή και τη δημιουργία του μεγάλου Έλληνα λογοτέχνη, απήγγειλαν ποιήματά του και τραγούδησαν μελοποιημένους στίχους του.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Κορυτσά κ. Νικόλαος Γιωτόπουλος καθώς και ο Περιφερειάρχης Κορυτσάς κ. Nertil Jole. Επ' ευκαιρία απονεμήθηκαν από το Γενικό Πρόξενο σε μαθητές του σχολείου τα βραβεία από τη συμμετοχή τους στη 10η Διεθνή Biennale Παιδικής Τέχνης 2022/2023, που διοργάνωσαν στην Ξάνθη το Μουσείο και η Ακαδημία Παιδικής Τέχνης.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου