Συνέντευξη Τάτου εφ' όλης της ύλης: Η οικογένειά μου περνάει δύσκολα όπως όλος ο κόσμος

Συνέντευξη Τάτου εφ' όλης της ύλης: Η οικογένειά μου περνάει δύσκολα όπως όλος ο κόσμος


Ως "γέφυρα" που συνδέει την Αλβανία και την Ελλάδα, η οποία θα μπορούσε να αποτελέσει και ένα οικοδόμημα για τα νέα Βαλκάνια, χαρακτηρίζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα τα παιδιά που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στη χώρα μας αλλά τα τελευταία χρόνια πήραν με τους γονείς τους τον δρόμο της επιστροφής λόγω της κρίσης.

Ο Έντι Ράμα μιλά απόψε (23:40) στην εκπομπή του MEGA "Πρωταγωνιστές" και τον Σταύρο Θεοδωράκη για όλα αυτά που συνδέουν τις δυο χώρες, από τον κοινό ευρωπαϊκό προσανατολισμό μέχρι τα "Ελληνάκια" της Αλβανίας.

Τέτοια παιδιά συναντούν απόψε οι "Πρωταγωνιστές" και συζητούν μαζί τους για την Ελλάδα, τα σχολεία τους και τις παρέες τους, βλέποντας πολλά από αυτά να δακρύζουν. Μιλούν μαζί τους για τις εμπειρίες τους στη χώρα μας και τη νέα τους ζωή στην Αλβανία.

Για τον Έντι Ράμα το γεγονός ότι παιδιά με γνώση της ελληνικής γλώσσας γυρίζουν πίσω στην Αλβανία αποτελεί "επιπρόσθετη αξία" και σε καμία περίπτωση πρόβλημα.


"Φυσικά και δεν είναι πρόβλημα, αλλά μια επιπρόσθετη αξία. Όσες περισσότερες γλώσσες γνωρίζουν σήμερα οι νέοι άνθρωποι, τόσες μεγαλύτερες πιθανότητες έχουν για να επιβιώσουν των δυσκολιών" λέει ο πρωθυπουργός της Αλβανίας και προσθέτει: "Αυτό που είναι σημαντικό για μας έχει να κάνει με την προσπάθεια να τους εξασφαλίσουμε εργασία και να δημιουργήσουν ευημερία μέσω της εργασίας".

Έχοντας συνομιλήσει με πολλά από αυτά τα παιδιά, ο Σταύρος Θεοδωράκης θέτει στον πρωθυπουργό της γειτονικής χώρας το ερώτημα:
"Τα παιδιά αυτά έχουν ελληνική κουλτούρα. Πολλά έχουν κρατήσει την ελληνική σημαία και τα ακούς σήμερα να λένε ότι έχουν δυο πατρίδες, την Αλβανία και την Ελλάδα. Αποτελούν, λοιπόν, γέφυρα για τις δυο χώρες ή είναι πρόβλημα;".

"Αποτελούν απολύτως γέφυρα" τονίζει ο Έντι Ράμα και στο επόμενο ερώτημα για το εάν "είναι τα νέα Βαλκάνια" δίνει την απάντηση: "Ελπίζουμε".

Παρακολουθήστε ολόκληρη την εκπομπή του Σταύρου Θοδωράκη:

Συνάντηση Βορειοηπειρωτών στην Βουλή
Με επιτυχία και εθνικό παλμό η κοπή της βασιλόπιτα...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη