Παγγερμανική ημερίδα για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στη Γερμανία

Παγγερμανική ημερίδα για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στη Γερμανία

Παγγερμανική ημερίδα για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στη Γερμανία θα λάβει χώρα το Σάββατο 12 Νοεμβρίου στο Mannheim και θα αφορά καθολικά τον ελληνισμό της Γερμανίας αλλά και της υπόλοιπης Ευρώπης.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, στόχος της ημερίδας είναι να αποτυπώσει τις διάφορες πτυχές της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στην Γερμανία, να προτείνει λύσεις στα υπάρχοντα προβλήματα και να αναδείξει τις προοπτικές για το μέλλον. Στις εργασίες θα συμμετέχουν εκτός από τους ειδικούς στα εκπαιδευτικά θέματα και μέλη των συλλόγων γονέων πολλών ελληνικών σχολείων από διάφορες περιοχές της Γερμανίας.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο γενικός πρόξενος Στουτγάρδης Συμεών Λιναρδάκης, ενώ πρόεδρος της ημερίδας θα είναι ο Αθανάσιος Κήπας και συντονιστής ο Δρ Δημήτρης Μπακόλας.

Στις εργασίες θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της Συνομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Γερμανίας και της Ομοσπονδίας Βάδης-Βυτεμβέργης, εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στη Γερμανία. Ακόμη, θα τοποθετηθούν ο Αλεξανδρος Κόπτσης, γενικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, η αναπλ. συντονίστρια, Συντονιστικού γραφείου Μονάχου Σπυριδουλα Μπέσυ, ο αναπλ, προέδρος Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας και καθηγητής Γλωσσολογίας Α.Π.Θ Δημήτριος Κουτσογιάννης και η Αθανασία Μπαλαλίδου, ειδικός σύμβουλος Συνομοσπονδίας Γερμανίας για την Ρηνανία – Παλατινάτο.

ertnews.gr

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου