Ο ηγέτης της πολιορκίας της Μαριούπολης αναλαμβάνει υφυπουργός Άμυνας της Ρωσίας

Ο ηγέτης της πολιορκίας της Μαριούπολης αναλαμβάνει υφυπουργός Άμυνας της Ρωσίας

Ο συνταγματάρχης Μιχαήλ Μιζίντσεφ, ο οποίος ηγήθηκε της δραματικής πολιορκίας της Μαριούπολης, αναλαμβάνει καθήκοντα υφυπουργού Άμυνας στη Ρωσία, αντικαθιστώντας τον μεχρι πρότινος επικεφαλής της στρατιωτικής επιμελητείας λίγες ημέρες μετά την κήρυξη μερικής επιστράτευσης.

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα, Σάββατο, ότι αντικαθιστά τον επικεφαλής της στρατιωτικής επιμελητείας, τη στιγμή που οι επιχειρήσεις της στην Ουκρανία εμφανίζουν δυσκολίες στον τομέα αυτόν.

Ο στρατηγός Ντμίτρι Μπουλγκάκοφ καθαιρέθηκε από τα καθήκοντά του υφυπουργού Άμυνας λόγω της «μετάθεσής του σε άλλη θέση», ανέφερε το υπουργείο, χωρίς περισσότερες διευκρινίσεις.

Θα αντικατασταθεί από τον συνταγματάρχη Μιχαήλ Μιζίντσεφ, ο οποίος «θα είναι υπεύθυνος για τον υλικοτεχνικό ανεφοδιασμό των ενόπλων δυνάμεων» πρόσθεσε.

Ο 60χρονος Μιζίντσεφ, που ήταν μέχρι τώρα επικεφαλής του Κέντρου Ελέγχου της Εθνικής Άμυνας, θα αναλάβει έτσι χρέη υφυπουργού.

Κατά τη διάρκεια της μακράς καριέρας του ο Μιζίντσεφ ανέλαβε διάφορες θέσεις ευθύνης στο Γενικό Επιτελείου Στρατού. Του έχουν επιβληθεί κυρώσεις από τη Δύση λόγω του ρόλου που διαδραμάτισε στην πολιορκία της Μαριούπολης από τις ρωσικές δυνάμεις, την περασμένη άνοιξη.

Η αλλαγή αυτή στους κόλπους του γενικού επιτελείου γίνεται λίγες ημέρες αφότου ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε την επιστράτευση δεκάδων χιλιάδων εφέδρων για να δώσει νέα ώθηση στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

Αυτή η επιστράτευση συνιστά ωστόσο οργανωτική πρόκληση, αφού απαιτεί τη συγκέντρωση εφέδρων από τις τέσσερις γωνιές μιας αχανούς χώρας, τον εξοπλισμό τους, τη μεταφορά τους σε κέντρα εκπαίδευσης και από εκεί στο μέτωπο.

Η εισβολή στην Ουκρανία έφερε όμως στο φως τις σημαντικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ρωσικός στρατός σε θέματα επιμελητείας. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι αυτές οι ελλείψεις ήταν μία από τις αιτίες των προβλημάτων που αντιμετώπισαν οι Ρώσοι στρατιώτες στις αρχές του πολέμου.

cnn.gr

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου