Σπουδαία αρχαιοελληνική ανακάλυψη στην Κάτω Ιταλία (φωτογραφίες)

Σπουδαία αρχαιοελληνική ανακάλυψη στην Κάτω Ιταλία (φωτογραφίες)

Αρχαιολόγοι στη νότια Ιταλία ανακάλυψαν τα ερείπια ενός ναού 2.500 ετών, καθώς και αντικείμενα από μια μεγάλη ναυμαχία που σώζονται στο ιερό του.

Ο ναός ήταν αφιερωμένος στην Αθηνά, τη θεά της σοφίας, και ανακαλύφθηκε στο Αρχαιολογικό Πάρκο Ποσειδωνίας (Paestum, νότια της πόλης του Σαλέρνο), σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιταλικού Υπουργείου Πολιτισμού.

Η κατασκευή, η οποία είχε περίπου 18 μέτρα μήκος και 7 μέτρα πλάτος, παρέχει μια επισκόπηση της παλαιότερης φάσης του Paestum, κάποτε μιας μεγάλης ελληνικής πόλης που ιδρύθηκε από αποίκους από τη Μικρά Ασία, σύμφωνα με τη δήλωση.

Λείψανα από τη Ναυμαχία της Αλαλίας, η οποία πιστεύεται ότι έλαβε χώρα μεταξύ 540 π.Χ. και 535 π.Χ., βρίσκονταν εντός του ναού, δήλωσε ο γενικός διευθυντής των Ιταλικών Μουσείων, Massimo Osana.

Ανάμεσα στα ευρήματα ήταν και δύο κράνη. Σύμφωνα με τον Osanna, αναμένεται να διεξαχθεί εργαστηριακή εξέταση για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν επιγραφές σε αυτά που θα μπορούσαν να δώσουν πληροφορίες για την ταυτότητα των στρατιωτών που τα κρατούσαν.

Οι μελετητές υποθέτουν ότι ο ναός χτίστηκε μετά τη Ναυμαχία, για την οποία ο αρχαίος Έλληνας ιστορικός Ηρόδοτος είπε ότι έγινε στην ανατολική ακτή του μεσογειακού νησιού της Κορσικής.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου