Ο Μέτα πιστεύει στην αθωότητα των μελών του UCK

Ο Μέτα πιστεύει στην αθωότητα των μελών του UCK

Κατά την επίσκεψή του στο Κοσσυφοπέδιο, ο Αλβανός Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ιλίρ Μέτα συναντήθηκε με τον αρχηγό του Δημοκρατικού Κόμματος του Κοσσυφοπεδίου, Μέμλι Κράσνικι. Ο Μέτα αναφέρει ότι στη ζεστή και ανοιχτή συνομιλία μοιράστηκαν την ίδια θέση για την αναγκαιότητα ενίσχυσης των στρατηγικών και αδελφικών σχέσεων Αλβανίας και Κοσσυφοπεδίου.

Επίσης τόνισε ότι ο πόλεμος του UCK ήταν δίκαιος και αποφασιστικός και ότι πιστεύει στην αθωότητα του Θάτσι, του Βεσέλι και όλων των συντρόφων τους.

«Είναι μεγάλη χαρά που συναντώ σήμερα, παραμονή της Ημέρας της Εθνικής Σημαίας, τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος του Κοσσυφοπεδίου, Μεμλί Κρασνίκι.

Στη ζεστή και ανοιχτή συνομιλία μοιραστήκαμε την ίδια θέση για την αναγκαιότητα ενίσχυσης των στρατηγικών και αδελφικών σχέσεων Αλβανίας και Κοσσυφοπεδίου σε όλους τους τομείς.

Εκτίμησα την πολύτιμη συμβολή του Δημοκρατικού Κόμματος του Κοσσυφοπεδίου για την εδραίωση των θεσμών, το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία, καθώς και για τη συνέχιση του διαλόγου με τη Σερβία, μέσω μιας ολοκληρωμένης πλατφόρμας.

Ο πόλεμος του UCK, ο οποίος επιβλήθηκε στον λαό του Κοσσυφοπεδίου, αποδείχθηκε δίκαιος και αποφασιστικός, επομένως πιστεύουμε στην αθωότητα του προέδρου Χασίμ Θάτσι, του πρώην Προέδρου του Κοινοβουλίου, Καντρί Βεσέλι και όλων των συντρόφων τους», ανέφερε ο Αλβανός Πρόεδρος.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου