Ίδρυση Ανωτάτου Συμβουλίου Ελληνικής Παιδείας από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής

Ίδρυση Ανωτάτου Συμβουλίου Ελληνικής Παιδείας από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής

Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής ανακοίνωσε «την ίδρυση Ανωτάτου Συμβουλίου Ελληνικής Παιδείας και, μετά τη διάθεση 1.000.000 δολαρίων από τη διαθήκη της αλήστου μνήμης κας Suzanne Mados, την ίδρυση αποθεματικού Ταμείου για την Ελληνική Παιδεία στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής».

Η είδηση βγήκε κατά τη συνεδρίαση της Επαρχιακής Συνόδου τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου μέσω τηλεδιασκέψεως. Σχετική ερώτηση στον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο δεν είχε απαντηθεί μέχρι την ώρα ολοκλήρωσης του παρόντος δημοσιεύματος. Ωστόσο, το απόγευμα της Τρίτης 23 Νοεμβρίου εκδόθηκε το ακόλουθο ανακοινωθέν:

«Την 22αν Νοεμβρίου 2021, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος συγκάλεσε σε τακτική συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο.

Κατά τη συνεδρίαση αυτή ο Αρχιεπίσκοπος:

1) κατ' αρχάς εξέφρασε πολλές ευχαριστίες προς τους Αρχιερείς και τα Μητροπολιτικά Συμβούλια της Ι. Αρχιεπισκοπής Αμερικής για την ενεργό συμβολή αυτών στην επιτυχή έκβαση της πρόσφατης επισκέψεως της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου στην Αμερική.

2) ευχαρίστησε τόσο τα μέλη της Ι. Επαρχιακής Συνόδου όσο και τους λοιπούς Αρχιερείς της Ι. Αρχιεπισκοπής για την συμμετοχή τους στην 10η Συνέλευση των Ορθοδόξων Επισκόπων, η οποία πραγματοποιήθηκε από 2 έως 5 Οκτωβρίου στην Ουάσινγκτον.

3) ανακοίνωσε την ίδρυση Ανωτάτου Συμβουλίου Ελληνικής Παιδείας και, μετά την διάθεση 1.000.000 δολλαρίων από την διαθήκη της αλήστου μνήμης κας Suzanne Mados, την ίδρυση αποθεματικού Ταμείου για την Ελληνική Παιδεία στην Ι. Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

4) ενημέρωσε το ιερό σώμα για τις εξελίξεις στη διοίκηση της Ι. Αρχιεπισκοπής.

Τέλος, αντηλλάγησαν μεταξύ του Αρχιεπισκόπου και των συνοδικών Αρχιερέων ευχές για την επικείμενη Ημέρα των Ευχαριστιών και ευλογημένα Χριστούγεννα.

Εκ της Αρχιγραμματείας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου».

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου