Μαζική δηλητηρίαση στην Κρούγια της Αλβανίας - Ξεπέρασαν τους 300 οι ασθενείς

Μαζική δηλητηρίαση στην Κρούγια της Αλβανίας - Ξεπέρασαν τους 300 οι ασθενείς

Μαζική δηλητηρίαση προκλήθηκε χθες το βράδυ στην πόλη Κρούγια της Αλβανίας, με τα αίτια του συμβάντος να παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστα.

Κατά τις πρωινές ώρες ο αριθμός των ασθενών που έφτασαν στο νοσοκομείο με σύμπτωμα διάρροιας, εμετού κ.λπ, άγγιξε τους 150 και οι υγειονομικές αρχές έκαναν λόγο για ομαλοποίηση της κατάστασης. Ωστόσο η κατάσταση άλλαξε ξαφνικά τροπή και μέχρι στιγμής οι δηλητηριασμένοι έχουν ξεπεράσει τους 300 και συνεχίζουν να αυξάνονται.

Άμεση ήταν επίσης η αντίδραση του Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, ο οποίος ζητά να διαλευκανθεί η υπόθεση, προτρέποντας τις επιδημιολογικές και ιατροδικαστικές υπηρεσίες υγείας να εξακριβώσουν το συντομότερο δυνατό την αιτία.

«Παρακολουθώ με ανησυχία τη μαζική δηλητηρίαση των κατοίκων της Κρούγια, μια ανησυχητική κατάσταση που πρέπει να αντιμετωπιστεί με μεγάλη υπευθυνότητα και σοβαρότητα από τα κρατικά όργανα που είναι αρμόδια για τη δημόσια υγεία, αλλά και από τη δικαιοσύνη», είπε ο Μέτα.

Αν και τα αίτια δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστά, ένα πιθανό σενάριο είναι εκείνο της δηλητήρια από το πόσιμο νερό, με τους πολίτες να κάνουν λόγο για προεκλογικές υποσχέσεις του Ράμα σχετικά με την παροχή καθαρού πόσιμου νερού στην περιοχή.

Στην Αλβανία αυτό το θέμα αποτελεί ακόμη ένα από τα πιο σοβαρά ζητήματα που δεν έχουν επιλυθεί. Παρά του ότι η χώρα είναι πλούσια σε πηγές, η κατάσταση παραμένει μονίμως σε μια πρωτόγονη.

Και όλα αυτά μάλλον παραβλέπονται μπροστά στις «διαστημικές αποστολές» της αλβανικής κυβέρνησης και τις ποικίλες υποσχέσεις της για ευρωπαϊκή πορεία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου