Ο Υφυπ. Παιδείας Άγγελος Συρίγος στα εκπαιδευτήρια «ΟΜΗΡΟΣ» Κορυτσάς

syrigos-korytsa1

Επίσκεψη του κ. Συρίγου στα γνώριμα λημέρια του

Ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Άγγελος Συρίγος, μαζί με στελέχη του Προξενείου πραγματοποίησε επίσκεψη στη Κορυτσά, στις 18 Ιουνίου 2021.

Ο κ. Συρίγος συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορυτσάς κ. Ιωάννη, επισκέφθηκε το ελληνοαλβανικό εκπαιδευτήριο "ΟΜΗΡΟΣ" Κορυτσάς, το Βυζαντινό Μουσείο της πόλης καθώς και το υπό ανακαίνιση νέο κτίριο του Γ. Π. Κορυτσάς. Σταθμός του κ. Συρίγου ήταν και το χωριό Μπομποστίτσα όπου βρίσκεται και το μνημείο Ελλήνων πεσόντων του έπους του 40.

Ο παλαιός μητροπολιτικός ναός της Κορυτσάς που επί καθεστώτος Χότζα μετατράπηκε σε μουσείο στο οποίο χτίστηκαν τρεις όροφοι και αλλοιώθηκε η εξωτερική του μορφή. Τώρα να κατασκευάζεται εκ βάθρων. Το παλαιό ξυλόγλυπτο τέμπλο του 1750 έχει διατηρηθεί και αυτές είναι οι εικόνες του.

«Με ιδιαίτερη χαρά επισκέφθηκα το σχολείο Όμηρος στην Κορυτσά

Είχα να πάω εννέα χρόνια. Χάρηκα που είδα τα σχολεία σε πολύ καλή κατάσταση. Με υποδέχθηκαν οι δάσκαλοι και καθηγητές και αντιπροσωπεία μαθητών»

Άγγελος Συρίγος

Ο κ. Συρίγος, με διάφορες ιδιότητες έχει συμβάλλει στη δημιουργία των εκπαιδευτηρίων ΟΜΗΡΟΣ σε Χιμάρα και Κορυτσά. Ήταν παρών το 2005 στην ίδρυσή του ΟΜΗΡΟΥ Κορυτσάς καθώς και το 2008 όταν εγκαινιάστηκε το δεύτερο κτήριο, υπό την ιδιότητά του Ειδικού γραμματέα διαπολιτισμικής εκπαιδεύσεως και Ελληνοπαίδων εξωτερικού.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου