Σπουδαία ανακάλυψη στην αρχαία Απολλωνία του Φιέρι

Σπουδαία ανακάλυψη στην αρχαία Απολλωνία του Φιέρι

Συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν τους αρχαιολόγους, αλλά και την παγκόσμια κοινότητα τα νέα αρχαιολογικά ευρήματα που ήρθανε στο φως, στα έργα που γίνονται για την κατασκευή της νέας τουριστικής οδού Φιέρι – Απολλωνίας. Σύμφωνα με αλβανικά μέσα, ανακαλύφθηκε ένα αρχαίο νεκροταφείο του 3ου μ. Χ. αιώνα, καθώς και ένας κεραμικός κλίβανος του 4ου – 5ου αιώνα π.Χ.

Οι αρμόδιοι αρχαιολόγοι κάνουν λόγω για μια διαφορά 800 ετών μεταξύ των δύο σπουδαίων ανακαλύψεων, πράγμα που φανερώνει την ιστορική συνέχεια στην περιοχή. Όπως γίνεται γνωστό, οι αρχαιολογικές ανασκαφές θα διαρκέσουν για ένα περίπου μήνα και έπειτα θα συνεχιστεί η κατασκευή του νέου δρόμου.

Η Απολλωνία ή αλλιώς η "Απολλωνία η προς Επίδαμνον", αποτελεί μία από τις σημαντικότερες πόλεις της Νέας Ηπείρου, αποικία των Κορινθίων και κέντρο σημαντικών ζυμώσεων που συντέλεσαν στην πολιτιστική ακμή και στην κοινωνική ευημερία της περιοχής. Η πόλη διατήρησε τον ελληνικό χαρακτήρα και τον πολιτισμό της σε όλη την ιστορία της και είχε επίσης πολλά χαρακτηριστικά της του τόπου που τότε ονομάζεται Ιλλυρία.

Στη φυλακή ο πρώην Γενικός Εισαγγελέας της Αλβανία...
Τον Ατατούρκ τίμησε την 19η Μαΐου η Ρωσική Πρεσβεί...
 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη
Επισκέπτης
Κυριακή 17/10/21, 16:09

Εικόνα Captcha

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη