Άρματα μάχης του Ισραήλ έφτασαν στο κέντρο της Ράφα

Άρματα μάχης του Ισραήλ έφτασαν στο κέντρο της Ράφα

Αρκετά ισραηλινά τανκς έφτασαν την Τρίτη στο κέντρο της Ράφα, σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων που μίλησαν στο πρακτορείο Reuters, τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη της χερσαίας επιχείρησης στην πόλη της νότιας Λωρίδας της Γάζας, η οποία έχει προκαλέπό τη γειτονική Αίγυπτο και τις ΗΠΑ.

Τα τανκς εντοπίστηκαν κοντά στο τέμενος Al-Awda, ένα κεντρικό ορόσημο της Ράφα, δήλωσαν οι άνθρωποι που μίλησαν στο Reuters. Ο ισραηλινός στρατός δεν σχολίασε, ανέφερε το πρακτορείο, σημειώνοντας ότι θα εκδώσει ανακοίνωση για την επιχείρηση στη Ράφα αργότερα.

Περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τη Ράφα τις τρεις τελευταίες εβδομάδες

Περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι εγκατέλειψαν την πόλη της Ράφα στη Λωρίδα της Γάζας τις τρεις τελευταίες εβδομάδες, όπως ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθών για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA).

Η μικρή πόλη στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας φιλοξενεί πάνω από ένα εκατομμύριο Παλαιστινίους που έφυγαν για να γλιτώσουν από τις ισραηλινές επιθέσεις σε άλλες περιοχές του θύλακα.

Από τις αρχές Μαΐου, ο ισραηλινός στρατός διεξάγει αυτό που χαρακτηρίζει περιορισμένη επιχείρηση στη Ράφα για να σκοτώσει μαχητές και να διαλύσει τις υποδομές που χρησιμοποιεί η Χαμάς, η οποία διοικεί τη Γάζα. Έχει ζητήσει από τους αμάχους να μεταβούν σε "εκτεταμένη ανθρωπιστική ζώνη", σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων.

Πολλοί Παλαιστίνιοι καταγγέλλουν ότι είναι ευάλωτοι σε ισραηλινές επιθέσεις όπου κι αν πάνε και μετακινούνται σε διάφορα σημεία στη Λωρίδα της Γάζας τους τελευταίους μήνες.

Η UNRWA ανέφερε ότι η απομάκρυνση από τη Ράφα "έγινε χωρίς να υπάρχει ασφαλές σημείο να μεταβεί κάποιος και εν μέσω βομβαρδισμών, έλλειψης τροφίμων και νερού, όγκους απορριμμάτων και ακατάλληλες συνθήκες διαβίωσης".

Η παροχή βοήθειας και προστασίας καθίσταται σχεδόν "αδύνατη", τόνισε η υπηρεσία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου