Χιμάρα: Κατεδάφισαν το εστιατόριο του Μ.Κ. που επιτέθηκε σε Ισπανούς τουρίστες (βίντεο)

Χιμάρα: Κατεδάφισαν το εστιατόριο του Μ.Κ. που επιτέθηκε σε Ισπανούς τουρίστες (βίντεο)

Στην κατεδάφιση του εστιατορίου Panorama, ιδιοκτησίας Μιχάλη Κοκδήμα στην περιοχή Παλέρμο της Χιμάρας, προχώρησαν οι αλβανικές αρχές.

Νωρίς σήμερα το πρωί οι μπουλντόζες της αλβανικής πολεοδομίας είχαν πάρει θέση και ξεκίνησαν την κατεδάφιση του καταστήματος που λειτουργεί στο συγκεκριμένο σημείο από το 1999.

Να σημειώσουμε πως η κατεδάφιση έγινε με την πρόφαση πως η επιχείρηση λειτουργεί παράνομα και συμπτωματικά χρειάστηκαν περίπου 20 χρόνια για να αποφανθούν οι αλβανικές αρχές. Ουσιαστικά όμως πρόκειται για τον επίλογο μιας υπόθεσης που δυσφήμισε τον αλβανικό τουρισμό σε μια κρίσιμη περίοδο και ο αυτουργός θα πληρώσει ακριβά για αυτό.

Τι έκανε πραγματικά έξαλλο τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου;

Το κατά κοινή ομολογία περίεργο γεγονός συνέβη πριν από λίγες ημέρες στο Παλέρμο της Χιμάρας. Αναφερόμαστε στο βίντεο του μαγαζάτορα που έσπασε το παρμπρίζ αυτοκινήτου πελατών του ενώ αυτό βρισκόταν εν κίνηση και έγινε viral

Τα αλβανικά ΜΜΕ που έπαιξαν πρώτα την είδηση, και στην συνέχεια αναπαρήγαγαν αυτούσια τα ελληνικά, ανέφεραν πως Ισπανοί τουρίστες έφυγαν δυσαρεστημένοι από το μαγαζί Panorama ιδιοκτησίας του Μιχάλη Κοκδήμα στο Παλέρμο της Χιμάρας και αυτό προκάλεσε την έκρηξη του με αποτέλεσμα να αναρριχηθεί στο καπό του αυτοκινήτου τους και να τους σπάσει το παρμπρίζ ενώ το όχημα βρισκόταν εν κίνηση. Την επόμενη ημέρα από το περιστατικό, ο υπουργός τουρισμού της Αλβανίας επισκέφθηκε την οικογένεια των Ισπανών για να τους ζητήσει συγνώμη.

Παρακολουθώντας δηλώσεις ανθρώπων που βρέθηκαν στο καταστήματα την στιγμή του περιστατικού προκύπτει το συμπέρασμα πως οι Ισπανοί απλά βρέθηκαν σε "διασταυρούμενα πυρά" και αυτό διότι η διαμάχη έγινε ανάμεσα στον επιχειρηματία και τους Αλβανούς Tour operators. Όπως καταγγέλει αυτόπτης μάρτυρας, ο ιδιοκτήτης Μιχάλης Κοκδήμας τσακώθηκε με αυτόν που στο βίντεο οδηγεί το μίνι βαν διοτι δεν ήθελε να πληρώσει τον λογαριασμό. Μάλιστα ο ίδιος μάρτυρας λέει πως ο tour operator χειροδίκησε εναντίον της συζύγου του Κοκδήμα.

Η συμπεριφορά των Αλβανών tour operators είναι ένα πρόβλημα που αρκετές φορές αντιμετωπίζουν οι καταστηματάρχες της περιοχής. Όταν αυτοί πηγαίνουν τουρίστες σε εστιατόρια, απαιτούν μίζες μέχρι και δωρεάν φαγοπότια. Εικάζουμε πως κάτι παρόμοιο συνέβη και στην περίπτωση του Κοκδήμα.

Επ ουδενί δεν επικροτουμε τέτοιες βίαιες ενέργειες διότι αμαυρώνουν την εικόνα της περιοχής.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου