Ντούλες: «Η κατάσταση στην Αλβανία θυμίζει εποχές αυταρχισμού και τυραννίας»

Ντούλες: «Η κατάσταση στην Αλβανία θυμίζει εποχές αυταρχισμού και τυραννίας»

Προσκεκλημένος στην πιο δημοφιλή τηλεοπτική εκπομπή, «ZONE E LIRE» (ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ), του αλβανικού καναλιού KLAN του ομογενή δημοσιογράφου, Αριάν Τσάνι, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ, κ. Βαγγέλης Ντούλες, σχολιάζοντας την επικαιρότητα παρομοίασε την κατάσταση των τελευταίων δύο μηνών στην Αλβανία να θυμίζει εποχές αυταρχισμού και τυραννίας.

Δήλωσε απερίφραστα ότι δεν ένιωθε μετανιωμένος που μαζί με τους υπολοίπους βουλευτές της Αλβανικής Αντιπολίτευσης οδηγήθηκε στην άνευ προηγουμένου στάση ακύρωσης της βουλευτικής εντολής του εξαιτίας του γεγονότος ότι το Αλβανικό Κοινοβούλιο είχε πάψει πια να είναι ο στίβος υγιούς πολιτικής αντιπαράθεσης, ενώ τους τελευταίους 12 μήνες δεν είχε επιχειρήσει να πάρει το λόγο, διότι ο πολιτικός λόγος είχε χάσει πια το βάρος του. Πρόκειται για μια απόφαση ακραία, αλλά που τον έφερε ενώπιον νέων προκλήσεων πιο σθεναρής υπεράσπισης των δικαιωμάτων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία, τα οποία τελευταία παραβιάζονταν καθημερινώς από τον αυταρχικό πρωθυπουργό της χώρας Έντι Ράμα.

Αναφερόμενος στην απόφαση ορισμένων επιλαχόντων βουλευτών της λίστας να αποδεχτούν υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες το ρόλο του βουλευτή-κομπάρσου της Κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων και του Λιγκοράκι Καραμέλιο, προερχόμενου από τις γραμμές του ΚΕΑΔ, αλλά μέσα από τις λίστες του ΔΚ , τόνισε ότι θα συνιστούσε περισσότερη σοβαρότητα όταν αναφερόμαστε στη βούληση του λαού και να μην καταντούν γελοίοι επισημαίνοντας ότι έχουν συμβουλευτεί τον Τράμπ, τη Μέρκελ και τον ίδιο τον Θεό. Σημασία σε όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου έχει το γεγονός ότι οι πολίτες της χώρας έχουν κατανοήσει σωστά το μήνυμα της αντιπολίτευσης και συρρέουν κατά χιλιάδες στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Ο κ. Ντούλες ξεκαθάρισε ότι το ΚΕΑΔ συμμετέχει σε έναν αγώνα που στόχο έχει την ομαλοποίηση της πολιτικής κατάστασης της χώρας μέσα από την απομάκρυνση της κυβέρνησης της διαφθοράς και της διακίνησης ναρκωτικών και την οδήγησή της σε ελεύθερες και ανόθευτες εκλογές, όπου να εκλείπουν τα φαινόμενα αγοραπωλησίας και νοθείας της ψήφου του κυρίαρχου λαού. Δήλωσε με σαφήνεια ότι δεν υπάρχει καμιά Συμφωνία των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Υπήρξε μόνο μια συμφωνία, η οποία υπαγορεύτηκε από την πολιτική κατάσταση πριν τις κοινοβουλευτικές εκλογές του 2017 και που συνιστούσε τη συμμετοχή των μικρών κομμάτων στις λίστες του ΔΚ, εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν υπήρχαν χρονικά περιθώρια για ανεξάρτητη κάθοδο. Με τη σύγκληση της Νέας Βουλής, το Σεπτέμβριο του 2017, οι βουλευτές των μικρότερων κομμάτων της αντιπολίτευσης ανεξαρτητοποιήθηκαν και υπό αυτό το καθεστώς τελούσαν μέχρι την ημέρα που αποφάσισαν να κάψουν τις εντολές τους. Για τον κ. Ντούλε, οι μικρές πολιτικές δυνάμεις κάνουν τη δημοκρατία πιο εύρωστη.

Αναφερόμενος στις κινήσεις αντιπερισπασμού του Ράμα, τον οποίο θεωρεί πρωθυπουργό εν φυγή, παρομοίασε τις συνάξεις του με υπαλλήλους του δημοσίου ως επικήδειες εκδηλώσεις. Από την άλλη οι διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης είναι όλο και πιο μαζικές κι έχουν έντονο παλμό.

Κοινή απαίτηση των πολιτών είναι η πρώτη αυτής της κυβέρνησης, η οποία μέρα με την ημέρα μετατρέπεται σε μαύρη τύχη για τους πολίτες της χώρας που προσδοκούν την ευρωπαϊκή ένταξη.

tachydromos.org

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου