Η Βόρειος Ήπειρος πρέπει να μείνει ζωντανή και έχουμε την ευθύνη ΕΜΕΙΣ!

 Η Βόρειος Ήπειρος πρέπει να μείνει ζωντανή και έχουμε την ευθύνη ΕΜΕΙΣ!

Θέλουμε επιτέλους σωστές αλλαγές για να ζήσουμε στον τόπο μας

Σε λίγους μήνες οι τοπικές εκλογές πλησιάζουν και οι δύο μειονοτικοί δήμοι της χώρας (και όχι μόνο) όπου ζει το μεγαλύτερο μέρος των Ελλήνων της Μειονότητας, έρχονται και πάλι αντιμέτωποι με τις γνωστές υποσχέσεις για έργα, θέσεις κυρίως στο δημόσιο τομέα και ένα σωρό από άλλες βοήθειες.

Και πάλι όμως τίποτα δε μας δείχνει πως τα πράγματα θα αλλάξουν προς το καλύτερο. Όσοι έχουν μείνει στα σπιτικά τους, ζούνε με την αβεβαιότητα για το μέλλον το δικό τους αλλά και των παιδιών τους.

Μέχρι το τέλος του έτους είναι σίγουρο πως και άλλοι θα εγκαταλείψουν την πατρίδα μας για μια πιο ανθρώπινη ζωή. Αφού όπως λένε όλα πια γίνονται με μέσον, όπως και αλλού βέβαια. Έτσι κανένας δε σκέφτεται πια να ψηφίσει εθνικά και με προοπτική.

Με κομμένο το βοήθημα της Ελλάδας οι παππούδες μας νιώθουν να έχουν απομείνει ολομόναχοι, αφού η σύνταξη της Αλβανίας δε φτάνει ούτε για τα βασικά. Επίσης οι περισσότερες μικροεπιχειρήσεις έχουν βάλει λουκέτο καθώς δεν υπάρχει κανένα μέτρο στήριξης τους από το αλβανικό κράτος.

Άραγε τι έμεινε και τι θα παραμείνει στη γη της Βορείου Ηπείρου; Για αυτό την επόμενη φορά οι Βορειοηπειρώτες που μένουν στην Ελλάδα και που θα έρθουν να ψηφίσουν για έναν γνωστό τους, για το χατίρι ενός γείτονα ή για κάποιον που θα τους δώσει στο χέρι έναν χρηματικό ποσό πρέπει να σκεφτούν και το μέλλον της πατρίδας μας.

Έχουν και αυτοί μεγάλο μερίδιο ευθύνης, γιατί με το ίδιο τους το χέρι μπορεί να κάνουν ζημιά στο μέλλον του τόπου μας.

Όλοι Βορειοηπειρώτες μας εκπροσωπούν στα διάφορα κόμματα θα πρέπει να δώσουν σημασία ώστε να βγάλουν μια εθνική φωνή για να αναπτυχθούμε όπως πρέπει;

Το κακό τόσα χρόνια το φέρνουμε εμείς και τα μικροσυμφέροντα που ο καθένας μας θέλει να έχει. Έτσι και οι νέοι δε θέλουν πια να ασχοληθούν με όλα όσα μας αφορούν.

Περιμένουμε να βγει κάποιος άνθρωπος έστω και την τελευταία στιγμή, να μας πει τι πρέπει να κάνουμε, προς τα που να κατευθυνθούμε για το καλό όλων μας και όχι μόνο για το δικό τους. Οι Βορειοηπειρώτες δεν είμαστε χαζοί, ούτε λιγότερο Έλληνες από τους Έλληνες του υπόλοιπου κόσμου.

Μπορούμε να κάνουμε πολλά και σωστά βήματα, αν από πάνω μας διώξουμε όλο το παλιό καθεστώς που μας είχε με το κεφάλι σκυφτό.

Έχουμε τη δύναμη και να γυρίσουμε στα πατρικά μας και να τα κάνουμε καλύτερα από ότι είναι σήμερα. Μόνο χρειαζόμαστε θάρρος και κίνητρο. Ολούθε υπάρχουν τα δύσκολα, αλλά όλοι μαζί στο σωστό δρόμο, όλα γίνονται πιο καλά.

Δε μας λείπει ούτε ο σεβασμός προς τη χώρα, ούτε και το κύρος να είμαστε άνθρωποι ξεχωριστοί με κύρος.

Ελπίζουμε να βρεθεί επιτέλους μια κοινή γραμμή πριν να αδειάσει και το τελευταίο σπιτικό μας στην Βόρειο Ήπειρο.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου