Το έθιμο της Τζαμάλας αναβιώνει για άλλη μία χρονιά στα Γιάννενα! Σε κάθε γειτονιά της πόλης άναψε και μία φωτιά ,για να διώξει κατά την λαϊκή παράδοση ..το κακό και έγινε η νύχτα μέρα!

Το αδιαχώρητο επικρατεί αυτή την ώρα στους δρόμους των Ιωαννίνων ,όπου μασκαράδες μικροί και μεγάλοι περνούν μία βόλτα απο όσες περισσότερες γειτονιές μπορούν, προκειμένου να δώσουν το "Παρών" στις Τζαμάλες, να ρίξουν το χορό τους ,να πιούνε το κρασάκι που προσφέρεται δωρεάν, όπως και η ζεστή φασολάδα που θα σερβιριστεί λίγο αργότερα.

Ο καιρός αν και βροχερός απο εχθές ,έκανε τελικά τη χάρη και σταμάτησε τα τερτίπια του απο αργά το απόγευμα.Αν και βροχερός δηλαδή να ήταν δεν θα πτοούσε τους καρναβαλιστές!

To έθιμο της Τζαμάλας στηρίζεται απο τον Δήμο Ιωαννιτών ο οποίος σε συνεργασία με τους συλλόγους της κάθε γειτονιάς βάζει τα ξύλα αλλά και το δωρεάν κρασί.

Ολα τα Γιάννενα απόψε είναι μία μεγάλη και κεφάτη γειτονιά, με τις φλόγες απο τις Τζαμάλες να διώχνουν έστω και για λίγο τη γκρίζα καθημερινότητα και μαζί και τα προβλήματα...

{youtube}gwkGs-02rUc{/youtube}

Πηγή: epirus-tv-news.blogspot.gr