25 πρέσβεις του ΟΑΣΕ επισκέφθηκαν την Κοιλάδα του Πρέσεβο


25 πρέσβεις του ΟΑΣΕ επισκέφθηκαν την Κοιλάδα του Πρέσεβο
Περίπου 25 πρεσβευτές του ΟΑΣΕ από ευρωπαϊκές χώρες, διαπιστευμένοι στη Βιέννη, έχουν επισκεφθεί την Κοιλάδα.

Οι πρέσβεις του ΟΑΣΕ συναντήθηκαν με το δήμαρχο του Μπουγιάνοβατς, Ναγκίπ Αρίφι, του Πρέσεβο, Ραγκμί Μουσταφά, και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβολίου του Μπουγιάνοβατς, Ιονούζ Μουσλίου καθώς και άλλους Αλβανούς πολικούς της Κοιλάδας του Πρέσεβο.

Σκοπός της επίσκεψής τους, ήταν η ενημέρωσή τους για την πολιτική κατάσταση και η ασφάλεια στην Κοιλάδα του Πρέσεβο, όπου κατά πλειονότητα κατοικείται από πολίτες αλβανικής καταγωγής.

Ο Δήμαρχος του Μπουγιάνοβατς είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους 25 πρέσβεις του ΟΑΣΕ την πολιτική πλατφόρμα την οποία έχουν υπογράψει οι τρεις δήμοι της Κοιλάδας, Πρέσεβο, Μπουγιάνοβατς και Μέντβεντζας.


Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος του συντονιστικού φορέα για τους τρεις δήμους της Κοιλάδας, Ζόραν Στάνκοβιτς, ενημέρωσε τους πρέσβεις του ΟΑΣΕ για τις συζητήσεις που γίνονται μεταξύ των τριών δήμων και της σερβικής κυβέρνησης, προκειμένου να επιτευχθούν συγκεκριμένα αποτελέσματα για την υλοποίηση των συμφωνιών οι οποίες αναγνωρίζονται από τη Σερβία και διεθνείς οργανισμούς.

«Με τους πολίτες της περιοχής και των θεσμικών ηγετών της, καθορίζονται τα προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν, ώστε οι κάτοικοι να έχουν ίσα δικαιώματα με όλους τους πολίτες της Σερβίας», δήλωσε ο Στάνκοβιτς, σύμφωνα με το αλβανικό δημοσίευμα.


echedoros-a

×
Ενημερώσεις

Μετά την εγγραφή σας, θα λαμβάνετε email για κάθε νέα δημοσίευση.

Η πόλη των Αγίων Σαράντα - χθες και σήμερα (φωτογρ...
Κίνδυνος στη Συρία για τους απογόνους του Βυζαντίο...


 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη
Επισκέπτης
Τετάρτη 28/09/22, 14:02

Εικόνα Captcha

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη