Ο Αλβανός «Χρυσός Λέων» που ελέγχει τις παράνομες διελεύσεις στη Μάγχη

Ο Αλβανός «Χρυσός Λέων» που ελέγχει τις παράνομες διελεύσεις στη Μάγχη

Η ταρίφα για να πάει κάποιος από την Γαλλία στη Βρετανία, αγγίζει περίπου τις 10.000 ευρώ.

Η Daily Mail πραγματοποίησε μεγάλη έρευνα, σχετικά με την παράνομη διακίνηση μεταναστών που πραγματοποιείται στα στενά της Μάγχης και αναφέρει ότι η παράνομη επιχείρηση ελέγχεται από έναν Αλβανό μαφιόζο, που ονομάζεται «Χρυσός Λέων».

Σύμφωνα με την dailymail.co.uk, ο συγκεκριμένος άνθρωπος βγάζει περισσότερο από 1 εκατομμύριο ευρώ την εβδομάδα από το «εμπόριο της μιζέριας».

Ο ίδιος λοιπόν, είπε στους δημοσιογράφους που παρίσταναν τους πελάτες ότι ήθελε 4.500 λίρες από το καθένα για να τους περάσει απέναντι στη Βρετανία από τη Γαλλία και υποσχέθηκε ότι οι βρετανικές αρχές θα τους έδιναν φαγητό, κουβέρτες και ό,τι χρειάζονταν πριν τους βάλουν σε ένα ξενοδοχείο. «Μετά από αυτό, μπορείτε να πάτε όπου θέλετε», του είπε.

Μάλιστα, ο Αλβανός μαφιόζος συνελήφθη από τη γαλλική αστυνομία, λίγες ώρες αφότου συναντήθηκε με τους ρεπόρτερς της Daily Mail, για να απελευθερωθεί το επόμενο πρωί για να συνεχίσει αμέριμνος αμέσως τις επιχειρήσεις του.

Πώς γίνεται η διακίνηση

Φορώντας σορτς, σαγιονάρες και μπλουζάκι Hugo Boss, ο «Χρυσός Λέων» είπε στους δημοσιογράφους -που υποδυόταν ένα νεαρό ζευγάρι που ήλπιζε να φτάσει στην Αγγλία- ότι μπορούσε να τους βρει θέσεις σε ένα σκάφος με αντίτιμο 9.000 λίρες όταν θα βελτιωνόταν ο καιρός.

Χαρακτηριστικά τους είπε: «Θα σας ενημερώσω. Θα στείλω μήνυμα την πρώτη στιγμή που θα το μάθω. Προσεύχομαι στον Θεό να το κάνει αυτό δυνατό. Ο καιρός είναι το πρόβλημα. Δεν είμαστε εγώ και οι άλλοι το πρόβλημα».

Την επόμενη μέρα, φορώντας πλέον ένα μπλουζάκι Armani, βρέθηκε για καφέ σε ένα καφέ στην πλατεία. Παρά τον τεράστιο κίνδυνο να βυθιστεί το μικρό σκάφος, ο Αλβανός διακινητής επέμεινε ότι «δεν υπήρχε περίπτωση» να πάει κάτι στραβά. «Ας πούμε ότι κάποιος πνίγεται στη θάλασσα, τότε δεν έχουμε πρόβλημα μόνο με το κράτος», είπε. «Το κύριο πρόβλημα είναι με την οικογένεια αυτού του ατόμου. Κανείς δεν θα μας το συγχωρήσει αυτό».

«Οι άνθρωποι στο σκάφος τηλεφωνούν στους συγγενείς τους και μετά τηλεφωνούν στην αστυνομία του Ηνωμένου Βασιλείου για να σας πάρει. Μόλις περάσετε τα Στενά της Μάγχης θα σας δώσουν φαγητό, τα πάντα. Αν οι άνθρωποι κρυώνουν, τους δίνουν κουβέρτες.

«Σε αφήνουν μετά σε ένα στρατόπεδο. Θα περάσουν μία ή δύο μέρες μέχρι να σε καταγράψουν και να δουν αν είσαι καταζητούμενος και μετά να σε αφήσουν ελεύθερο και να σε στέλνουν σε ξενοδοχείο.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου