Επίθεση της Υπουργού Επικρατείας της Αλβανίας προς τον Ευάγγελο Ντούλε

Επίθεση της Υπουργού Επικρατείας της Αλβανίας προς τον Ευάγγελο Ντούλε

Η υπουργός Επικρατείας, Eliza Spiropali, άσκησε επίθεση στον επικεφαλής του ΚΕΑΔ, Ευάγγελο Ντούλε, μετά τη δήλωση του τελευταίου ότι «οι ολιγάρχες δεν είναι πλέον πελάτες της κυβέρνησης, αλλά οι τελευταίοι είναι πελάτες τους».


Από το βήμα της κοινοβουλευτικής συνέλευσης, η υπουργός επεσήμανε ότι η δήλωση Ντούλε αποτελεί απλώς ένα σόου για να παρασύρει τον κόσμο να συμμετάσχει στη διαμαρτυρία του Σαλί Μπερίσα.

«Θα εξωραΐσετε τη διαμαρτυρία αυτή, αφού είστε πολύ καλός χρήστης της γλώσσας. Κατάντησαν να χρησιμοποιούν τη γλώσσα ως εγκληματικό εργαλείο για τη φθορά της πίστης, έχετε πιάσει από τα μαλλιά τον Μπερίσα όπως όταν κάποιος πνίγεται και σε πνίγει και σένα μαζί, εμείς είμαστε εδώ για να λογοδοτήσουμε στους πολίτες, ούτε για άσπρη ούτε για μαύρη μέρα», είπε η Spiropali.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, νωρίτερα, ο Ευάγγελος Ντούλες δήλωσε ότι η πράξη για την αντιστάθμιση τιμών που αναμένεται να εγκρίνει σήμερα η κυβέρνηση δίνει νέες ευκαιρίες στους ολιγάρχες.

«Η κρίση έχει δύο όψεις, αυτούς που επωφελούνται από αυτήν και αυτούς που χάνουν. Κάποιος κερδίζει και κάποιος χάνει, το άθροισμα στο τέλος είναι μηδέν. Η κυβέρνηση είναι ένας από τους επωφελούμενους αυτής της κρίσης. Ξέρετε τα νούμερα, αυξάνονται σημαντικά. Για την κοινωνική συνοχή και την κοινωνική ευημερία, διότι αυτή η κοινωνία ζει σε συνθήκες ανισότητας. Έχετε συμπεριλάβει αυτές τις αξίες στη χάραξη της πολιτικής σας; Τι έκανε η γερμανική πολιτική; Μείωσε την τιμή της βενζίνης κατά 30 σεντς. Ο Γερμανός πολίτης που έχει κατά κεφαλήν εισόδημα 49.000 δολάρια αγοράζει αέριο φθηνότερα από τον Αλβανό.

Γιατί το Κογκρέσο προτείνει στον Ράμα να αφαιρέσει τον ομοσπονδιακό φόρο; Η δήλωση του τιμονιέρη μας, της οικονομικής ιδιοφυΐας, λέει· οι φόροι πετρελαίου δεν θα αφαιρεθούν. Δείτε την πολιτική και ρητορική σας μιζέρια αξιότιμες κυρίες. Έρχεστε σήμερα με μια κανονιστική πράξη με την οποία δεν προσπαθείτε να κρύψετε τον ταξικό σας χαρακτήρα. Τοποθετείτε τον εαυτό σας πλάι στους ολιγάρχες. Δεν σας νοιάζει η τιμή του αλευριού, των καυσίμων, αλλά του σιδήρου ή του τσιμέντου, γιατί είναι πελάτες σας. Είστε η κυβέρνηση των ολιγαρχών. Δε φέρετε ευθύνη για τους πολίτες. Τους κλέψατε την ψήφο. Είστε η κυβέρνηση που οι ολιγάρχες δεν είναι πλέον πελάτες σας, αλλά εσείς πελάτες τους. Έρχεστε σήμερα για να συγκεκριμενοποιήσετε τα συμφέροντά σας με νομοθεσία στη Βουλή. Έρχεστε και εγκρίνετε μια κανονιστική πράξη που είναι επικεφαλής των συμφερόντων της διαφθοράς» - είπε ο Ντούλε.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου