Εκπαίδευση της Αλβανικής Αστυνομίας από την Τουρκική Χωροφυλακή

Εκπαίδευση της Αλβανικής Αστυνομίας από την Τουρκική Χωροφυλακή

Ο υπουργός Εσωτερικών της Αλβανίας, Bledi Cuci, συναντήθηκε χθες στα Τίρανα με τον Τούρκο ομόλογό του, Süleyman Soylu, ο οποίος βρέθηκε στη χώρα στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdoğan.

Όπως μεταδίδει το ΑΤΑ, ο Cuci υπέγραψε επίσης συμφωνία μαζί του για την εκπαίδευση των δυνάμεων της Κρατικής Αστυνομίας από την τουρκική χωροφυλακή.

«Η συνάντηση στα Τίρανα με τον Τούρκο ομόλογό και φίλο Süleyman Soylu, με τον οποίο κάναμε ένα συγκεκριμένο βήμα μπροστά σήμερα στην υπογραφή του Μνημονίου Συναντίληψης για Συνεργασία στον Τομέα της Κατάρτισης και της Εκπαίδευσης για την Επιβολή του Νόμου», δήλωσε ο υπουργός Cuci ενώ μοιράστηκε μερικές φωτογραφίες από τη συνάντηση.

«Η ποιότητα της εκπαίδευσης και τα επαγγελματικά προσόντα των σωμάτων ασφαλείας μας είναι πολύ σημαντικά για την προετοιμασία καταρτισμένων ηγετών, με σύγχρονες γνώσεις και δεξιότητες, που ξέρουν πώς να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της εποχής. Η Τουρκική Χωροφυλακή θα παράσχει σχετικά όλη την τεχνογνωσία και τις ικανότητες για την Κρατική Αστυνομία και όχι μόνο. Αν και διανύουμε μια δύσκολη φάση λόγω της πανδημίας, και οι δύο χώρες μας ξέρουν πώς να κάνουν βήματα μπροστά και να πάνε σε άλλο επίπεδο τη διμερή συνεργασία για τις κοινές προκλήσεις στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, της τρομοκρατίας, της μετανάστευσης και του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο.

«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί για να δημιουργήσουμε ένα στενότερο κλίμα διμερούς συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος», δήλωσε ο Cuci.

Η Αλβανία και η Τουρκία σπεύδουν να συνεργαστούν, με την πρώτη παράλληλα να επιδιώκει άμεση ένταξη στην ΕΕ και την δεύτερη να βρίσκεται υπό «νέο – οθωμανική κατοχή».

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου