Η αλλαγή είναι πια στα χέρια των Βορειοηπειρωτών

Η αλλαγή είναι πια στα χέρια των Βορειοηπειρωτών

Στον απόηχο της 15ης Αυγούστου και στο πέρας των καλοκαιρινών διακοπών, οι εναπομείναντες Βορειοηπειρώτες βρίσκονται και πάλι εκτεθειμένοι στην επικρατούσα αβεβαιότητα που μαστίζει τον τόπο τους.

Κατά πόσο συνέβαλαν αυτές οι μέρες της περιοδικής επιστροφής των Ελλήνων μεταναστών στις πατρογονικές τους εστίες, είναι δύσκολο να προσδιοριστεί. Κι αυτό διότι πολλά καλοκαίρια πέρασαν υπό τις ίδιες συνθήκες και ουδένα εντόνως διακριτό αποτέλεσμα δεν επέφερε αυτή η προσέλευση.

Ωστόσο δε θα πρέπει να υποβαθμιστεί η καλή διάθεση όλων εκείνων που με κάθε τρόπο, έστω και με το ολιγοήμερο πέρασμά τους, προσπάθησαν να δώσουν ανάσα στα χωριά τους.

Οι καιροί που διανύουμε είναι δύσκολοι και οι κινήσεις των εν Ελλάδι φορέων μας, δε φαίνεται να συντονίζονται υπό μια σωστή κατεύθυνση, έχοντας κατά νου την αλλαγή στη γραμμή πλεύσης όλων μας.

Διακρίνεται να υποβαθμίζεται κι άλλο ο τόπος, να διοικείται από ημιμαθείς, από άεργους και από εντολοδόχους του εκάστοτε καθεστώτος. Ασφαλώς υπάρχουν και θα υπάρξουν και στο μέλλον οι λαμπρές εξαιρέσεις που χαρακτηρίζονται για την προσπάθειά τους να ανακάμψει η Ελληνική Κοινότητα εντός και εκτός της γνωστής "Χοτζικής Μειονότητας".

Η συσπείρωση όλων όσων επιθυμούν να συμβάλουν στην αλλαγή επιβάλλει την κατά μέρους τοποθέτηση όλων των προσωπικών συμφερόντων. Όσοι επεδίωξαν να στήσουν καριέρα στις πλάτες της Βορείου Ηπείρου, καταποντίστηκαν ή και γελοιοποιήθηκαν από τους λοιπούς συμπατριώτες τους, αλλά και από την ίδια την ιστορία.

Ο 21ος αιώνας θέλοντας και μη, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στον Βορειοηπειρώτικο Ελληνισμό. Και αυτό διότι δε γίνεται να συμβαδίσει το παλιό με το καινούργιο. Η μοιρολατρία με το θάρρος.

Σε αυτό το σημείο όμως γεννάται το ερώτημα: "Υπάρχουν άραγε προτάσεις που θα μας οδηγήσουν σε λύσεις;"
Αν όχι, τότε ας προσπαθήσουμε όλοι να συλλέξουμε τις προτάσεις μας και έπειτα ας τις απευθύνουμε συντονισμένα προς το εθνικό μας κέντρο. Με ή χωρίς εκείνο, αποτελούμε μια ακόμη υπαρκτή εθνική ελληνική οντότητα.

Έχουμε χρέος να επιβληθούμε επιτέλους με τη φωνή μας προς το ευρωπαϊκό και οικουμενικό γίγνεσθαι. Οι Έλληνες Βορειοηπειρώτες δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού!

Ο Ναρκοθέτης

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου