Σαν σήμερα το 1996: Το λιοντάρι της Χιμάρας κατακτά το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στην Ατλάντα

Σαν σήμερα το 1996: Το λιοντάρι της Χιμάρας κατακτά το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στην Ατλάντα

Στις 26 Iουλίου 1996, ο Πύρρος Δήμας κατακτά το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των 83ων κιλών της Αρσης Βαρών, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα

Πριν από ακριβώς 20 χρόνια, στις 26 Ιουλίου 1996, ένας από τους κορυφαίους έλληνες αθλητές, ο Πύρρος Δήμας, θα σήκωνε στις πλάτες του ολόκληρη την Ελλάδα: θα κατακτούσε, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα, το δεύτερο -μετά τους Ολυμπιακούς της Βαρκελώνης- χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο, στην κατηγορία των 83 κιλών. Σήκωσε 180 κιλά στο αρασέ, 212,5 στο ζετέ και 392,5 στο σύνολο. Απίστευτο!

Η φράση τού προπονητή του, Χρήστου Ιακώβου, «Κάτσε κάτω από την μπάρα», έχει μείνει στην Ιστορία και, ακόμα και σήμερα, επαναλαμβάνεται από χιλιάδες στόματα. Εκείνες οι στιγμές θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στις μνήμες μας για να θυμόμαστε ότι η Ελλάδα, όταν προσπαθεί πολύ, τα καταφέρνει και σηκώνει τα λογής βάρη που της έλαχαν.

Εκείνος που μας το εντύπωσε στα μυαλά μας ήταν ο Πύρρος, που μας έκανε υπερήφανους, παίρνοντας αυτό το ανεκτίμητο χρυσό.

Ήταν εκείνη η ημέρα που χοροπηδούσαμε στα σαλόνια μας όπως έκανε και εκείνος -αφού σήκωσε την μπάρα και έκατσε από κάτω- και κλαίγαμε σαν μικρά παιδιά για αυτή την επιτυχία.

21 χρόνια από την ενθρόνιση του Μητροπολίτη Κορυτσ...
Συνάντηση πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανία...

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!


 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη
Επισκέπτης
Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021, 20:53

Εικόνα Captcha

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη