Μια ομιλια που σου μένει στην μνήμη

dashi

Ντασαμιρ Σέχι: Η Αλβανία απομακρύνεται από τη Δύση και ξεπουλιέται στην Τουρκία από τα κουτάβια των κομμουνιστών

Ο βουλευτής του ΔΚ, Ντασαμίρ Σέχι δε χαρίζεται στο Ράμα και του τα μετρά ένα ένα. «Ο πατέρας μας σπούδασε στο Τορίνο, ο δικός σου στη Ρωσία». Ο Ράμα, ενώ έλειπε από το Κοινοβούλιο, τον είχε χλευάσει λέγοντας ότι τρώει, «φασολάδες, κεφτέδες και πίνει τσίπουρο. Η οξύθυμη και τελείως άτακτη παρέμβαση Ράμα ἐγινε με αφορμή της θέσης που είχε εκφράσει από τα έδρανα της Βουλής ο Σέχι κατά των τουρκικών επενδύσεως σε όλους τους στρατηγικούς τομείς της χώρας.

Στην ομιλία του ο Σέχι έδωσε εξηγήσεις γιατί πήρε θέση κατά των τουρκικών επενδύσεων, δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι πρόκειται για ένα κράτος που οδεύει προς τον αυταρχισμό.
«Γιατί είμαι κατά των τουρκικών επενδύσεων; Το έχουμε παρακάνει και κάθε άλλη παρέμβαση είναι επιβλαβής για την Αλβανία. Ξέρετε γιατί το λέω αυτό; Τους έχουμε στις τράπεζες, στο λιμάνι, τώρα θα τους έχουμε και στο αεροδρόμιο, τους έχουμε στην ενέργεια, τους έχουμε στην παιδεία (που τους είχαμε μέχρι χθες), τους έχουμε στις τηλεπικοινωνίες, πράγμα για το οποίο αναφερθήκαμε χθες.

Εδώ, ακόμη και δύο δυτικές εταιρίες, τους γερμανούς του αεροδρομίου και τους καναδούς, τους διώξαμε και τους αντικαταστήσαμε με κινέζους και ινδονησίους είτε τι άλλο είναι γιατί ποτέ δεν τους είδαμε.

Το γύρισμά της κεφαλής πίσω δεν εξυπηρετεί αυτή τη χώρα, πρόκειται για μια μεγάλη υπόθεση, θα συγκρουστείτε εδώ μελλοντικά. Αυτό δεν εξυπηρετεί την Αλβανία. Η Τουρκία είναι αυταρχικό κράτος. Αυτή όμως είναι δική τους δουλειά, γιατί φορούν τις γυναίκες με φερετζέδες και δεν κάνουν ελεύθερες εκλογές είναι δικιά τους δουλειά, όμως η Τουρκία που συνδέει το άρμα της με τη Ρωσία και τη Συρία είναι και δικιά μας δουλειά, διότι εμείς θα πρέπει να βλέπουμε προς τη Δύση.

Τη στιγμή που δεν έχει καμιά σχέση με τη Δύση, είναι ντροπή για μας, να μας κυβερνά αυτός ο άνθρωπος. Ας λέει για μένα ότι τρώω φασολάδες και πατσάδες, εμένα μου αρκεί να εξυπηρετώ τη χώρα μου. Ο πατέρας μου σπούδασε στο Τορίνο κι όχι στη Ρωσία που σπούδασε ο πατέρας του. Κι έρχονται και μας κρατούν διαλέξεις αυτά τα κουτάβια των κομμουνιστών Αν πρόκειται εδώ να λέμε ανέκδοτα με πατσάδες και με τσίπουρα, εγώ τους αφήνω αυτούς 200 χρόνια πίσω, είναι μαθητής μου. Μου τηλεφωνούσε και με ρωτούσε. Εδώ όμως είμαστε για τις δουλειές της Αλβανίας. Εγώ εμμένω στη γραμμή αυτή, έτσι νομίζω ότι την εξυπηρετώ καλύτερα τη χώρα μου, εσείς κάντε ό,τι θέλετε με τα θέματα του στομαχιού», είπε ο Σέχι.

(Σύμφωνα με το http://faxweb.al)

Μετάφραση tachydromos.org

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου