Ο δήμιος 2 εκατομμυρίων Αρμενίων, Ελλήνων και Ασσυρίων ήταν... Αλβανός

Ο δήμιος 2 εκατομμυρίων Αρμενίων, Ελλήνων και Ασσυρίων ήταν... Αλβανός

Ανάμεσα στους πιο αιμοσταγείς δολοφόνους στην ιστορία της ανθρωπότητας βρίσκεται κι ένας Αλβανός, σύμφωνα με άρθρο στην ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail. Το άρθρο παρουσιάζει τη σχετική λίστα και στην περίοπτη 6η θέση με περίπου 2.000.000 θύματα βρίσκεται ο Ismail Enver Pasha, ο οποίος το 1915 ήταν Υπουργός Άμυνας της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Κατηγορώντας τους Αρμένιους και γενικά τους Χριστιανούς για τις ήττες του στο μέτωπο του του Α' Παγκοσμίου Πολέμου κατά των Ρώσων, σχεδίασε και διέταξε γενοκτονία που είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία 2.000.000 Αρμενίων, Ελλήνων και Ασσυρίων χριστιανών.

Η γενοκτονία επιτελέσθηκε τόσο κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου όσο και μετά από αυτόν και υλοποιήθηκε σε δύο φάσεις. Άρχισε με τη σφαγή του αρτιμελούς ανδρικού πληθυσμού και την υποταγή κληρωτών σε καταναγκαστική εργασία και ακολουθούσε η απέλαση των γυναικών, των παιδιών και των ηλικιωμένων σε πορείες θανάτου που οδηγούσαν στην έρημο της Συρίας. Συνοδευόμενοι από στρατιωτικοί συνοδεία, οι απελαθέντες στερούνταν τροφής και νερού και αντιμετώπιζαν βιασμούς, σφαγές και ληστείες.

Ο εμπνευστής, σχεδιαστής και επιβλέπων της εφαρμογής της γενοκτονίας, Ismail Enver Pasha, ήταν γόνος πλούσιας αλβανικής οικογένειας που ζούσε στην Κωνσταντινούπολη και υπηρέτησε την Οθωμανική Αυτοκρατορία από υψηλόβαθμες θέσεις στον οθωμανικό στρατό και στην οθωμανική κυβέρνηση.

Το άρθρο: http://www.dailymail.co.uk/home/moslive/article-2091670/Hitler-Stalin-The-murderous-regimes-world.html

Ismail Enver Pasha: https://en.wikipedia.org/wiki/Enver_Pasha

Χιμάρα: Κατεδαφίζουν κτίρια και καταστρέφουν ανθρώ...
Ποιοι και γιατί κρύβονται πίσω από την ακύρωση τίτ...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη