Συνέδριο με τη συμμετοχή του Δήμου Τρικκαίων στα Τίρανα στο πλαίσιο των «Έξυπνων πόλεων»

Συνέδριο με τη συμμετοχή του Δήμου Τρικκαίων στα Τίρανα στο πλαίσιο των «Έξυπνων πόλεων»

Για την εμπειρία και τις πράξεις του Δήμου Τρικκαίων για τα σχέδια εξοικονόμησης ενέργειας στο πλαίσιο των «Εξυπνων Πόλεων» είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν οι συμμετέχοντες/ουσες σε συνέδριο στα Τίρανα. Το συνέδριο με τίτλο «Πράσινες, έξυπνες, ασφαλείς λύσεις στις πόλεις: Συνέδριο για περιοχές των δυτικών Βαλκανίων» πραγματοποιήθηκε στα Τίρανα, την αλβανική πρωτεύουσα, το διήμερο 20 και 21 Σεπτεμβρίου 2022. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αλβανία και το Αμερικανο-αλβανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, με την παρουσία της πρέσβειρας των ΗΠΑ στην Αλβανία κ. Γιούρι Κιμ, της πρέσβειρας της ΕΕ στη γειτονική χώρα κ. Κριστιάν Χόχμαν, πλήθους Δημάρχων και εκπροσώπων Δήμων από τα δυτικά Βαλκάνια (Σερβία, Β. Μακεδονία, Μαυροβούνιο, Αλβανία, Κόσοβο, Βοσνία – Ερζεγοβίνη), καθώς και εκπροσώπων εταιρειών.

Ο Δήμος Τρικκαίων, διά του ειδ. συμβούλου κ. Γ. Χρυσόμαλλου, παρουσίασε τα δεδομένα και τα πεπραγμένα που υφίστανται σε επίπεδο λύσεων, εφαρμογών και σχεδιασμών. Συγκεκριμένα, ο κ. Χρυσόμαλλος αναφέρθηκε στο επόμενο στάδιο για την υλοποίηση δράσεων στην «Εξυπη Πόλης», που αφορά στην αξιοποίηση των δεδομένων που ήδη έχουν συλλεγεί (φωτισμός, κατανάλωση ρεύματος, ενεργοβόρα κτήρια κ.α.). Αυτά θα χρησιμοποιηθούν για την ορθολογική χρήση της ενέργειας, στο πλαίσιο βελτίωσης της περιβαλλοντικής πρακτικής και δράσης του Δήμου Τρικκαίων, εν μέσω ενεργειακής κρίσης.

Τα στοιχεία αυτά αναπτύχθηκαν σε τράπεζα συζήτησης με τη συμμετοχή των κ.κ. Anja Margetic, αντιδημάρχου Σαράγιεβο, Genc Kojdheli, διευθυντή Στρατηγικών Επενδύσεων και Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Τιράνων, Valentina Aničić, σύμβουλος Δημάρχου Μπάνια Λούκα για διεθνή και οικονομικό σχεδιασμό και Andrej Lončarić, διευθυντή ΝΑ Ευρώπης Core Markets. 

×
Subscribe

30χρονος Αλβανός επιτέθηκε σε αστυνομικό κατά τη δ...
Ο Αλβανός «Χρυσός Λέων» που ελέγχει τις παράνομες ...

Σχετικά άρθρα