Τούρκος ΥΠΕΣ: Το στρατόπεδο στο Λαύριο υποθάλπει μέλη της PKK

Τούρκος ΥΠΕΣ: Το στρατόπεδο στο Λαύριο υποθάλπει μέλη της PKK

Ανάμεσα στις χώρες που υποθάλπουν μέλη της κουεδικής οργάνωσης PKK, συμπεριέλαβε ο Σουλεϊμάν Σοϊλού την Ελλάδα, σε δηλώσεις που έκανε για την τρομοκρατική δραστηριότητα στη χώρα του. Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών ανέφερε πως η «Ελλάδα ενεργοποίησε ξανά το στρατόπεδο του Λαυρίου», ενώ στην ίδια κατηγορία με τη χώρα μας, συμπεριέλαβε και τη Γερμανία με τις ΗΠΑ σε ότι αφορά την «υπόθαλψη τρομοκρατών», όπως είπε.

Τον Φεβρουάριο, σε ανάλογους ισχυρισμούς, ο Σοϊλού είχε πει πως μέλη του ΡΚΚ εκπαιδεύονται στο στρατόπεδο του Λαυρίου στην Ελλάδα και στη συνέχεια πηγαίνουν στο Βόρειο Ιράκ, προσθέτονας ότι το στρατόπεδο του Λαυρίου έχει ενεργοποιηθεί τους τελευταίους 7-8 μήνες.

«Υπάρχουν χώρες γύρω που θέλουν να χρησιμοποιήσουν όλη αυτή την πολυπλοκότητα, όπως η Ελλάδα. Για παράδειγμα, η Ελλάδα έχει ενεργοποιήσει το στρατόπεδο του Λαυρίου, το οποίο έχει τη σφραγίδα των ΗΕ, υπέρ της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK, εδώ και περίπου 7-8 μήνες», είχε πει χαρακτηρτιστικά.

«Ξέρουμε ονομαστικά έναν-έναν αυτούς που μετέφερε το ΡΚΚ στο Λαύριο και ονομαστικά έναν - έναν τους τρομοκράτες που από το Λαύριο θα μεταφέρει στο βόρειο Ιράκ», είχε προσθέσει.

protothema.gr

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου