Περί αστυνομικής βίας και ενοχικού συνδρόμου

Περί αστυνομικής βίας και ενοχικού συνδρόμου

Ακόμη ένα περιστατικό που φανερώνει τον πρωτοφανή αποπροσανατολισμό της ελληνικής κοινωνίας έλαβε χώρα τις προηγούμενες μέρες. Μια χώρα που μαστίζεται από την εγκληματικότητα «διχάζεται» στο εάν υπήρξε υπέρμετρη χρήση βίας απ' την αστυνομία. Τι σημασία έχει αν ο νεκρός ήταν Ρομά, Κινέζος, Αλβανός ή Έλληνας; Σημασία έχει ότι ήταν ύποπτος και μάλιστα πολύ επικίνδυνος αφού δεν σταμάτησε στα σήματα των αστυνομικών και ήταν αποφασισμένος να διαφύγει με κάθε κόστος, κάτι που αυτόματα χαρακτήριζε το περιστατικό εξαιρετικά σοβαρό.

Για να ακινητοποιηθεί δεν χρησιμοποιήθηκε βία όμως για να διαφύγει παρέσυρε 5 μηχανές. Έβαλε σε θανάσιμο κίνδυνο 10 ανθρώπους, που και αυτοί θέλουν να γυρίσουν στο τέλος της ημέρας σώοι στην οικογένειά τους. Έβαλε σε θανάσιμο κίνδυνο αθώους πολίτες παραβιάζοντας σωρηδόν ερυθρούς σηματοδότες.

Είναι υποχρέωση της αστυνομίας να διασφαλίσει την ασφάλεια των πολιτών.
Γι' αυτό συστάθηκε, γι' αυτό εκπαιδεύεται, γι' αυτό πληρώνεται.

Εάν επέτρεπαν στο όχημα να διαφύγει και στην τρελή του πορεία σκότωνε κάποιον στο δρόμο;
Εάν τον άφηναν να φύγει και σε μεταγενέστερο χρόνο γίνονταν γνωστό ότι ο πρωταγωνιστής που αφέθηκε να διαφύγει έκλεψε και σκότωσε τι θα λέγατε στους συγγενείς του παθόντα;

Εάν αφήνονται να διαφεύγουν όλοι οι κακοποιοί επειδή οδηγούν επικίνδυνα δεν είναι σαν να τους δείχνεις τον τρόπο για να ξεφύγουν και την επόμενη φορά;
Τίνος τελικά η ασφάλεια προέχει; Των νομοταγών η των παράνομων;

Είναι υποχρέωση του κάθε πολίτη να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις των οργάνων της τάξης και επίσης είναι υποχρέωση του κάθε οργάνου να φροντίσει να εφαρμοστεί ο νόμος. Εάν διαπιστωθεί ότι οι αστυνομικοί που εμπλέκονται στο περιστατικό υπερέβαλαν ή χειρίστηκαν το περιστατικό λάθος, τότε να αποδοθούν οι ευθύνες. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να μην γίνει διαχείριση του περιστατικού πολιτικά, θα είναι ολέθριο.

Αναλογιστείτε την επόμενη φορά που κάποιος επικίνδυνος κακοποιός θα απειλεί την ζωή σας και θα καλέσετε την αστυνομία τι ανταπόκριση θα έχετε;
Η ανομία βολεύει και εξυπηρετεί τους παράνομους και τους μπαχαλάκηδες, όχι τους νομοταγείς .

Δεν υπάρχουν σ' αυτήν την χώρα θύματα υπέρμετρης αστυνομικής βίας, υπάρχουν όμως πάμπολλα θύματα της υπέρμετρης εγκληματικότητας.
Ας αφήσουμε επιτέλους την αστυνομία να κάνει την δουλειά της και ας «πετάξουμε» από πάνω μας τα ενοχικά σύνδρομα, ο παράνομος είναι παράνομος όπως και εάν τον λένε και απ' όπου κι αν κατάγετε.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου