Αγανακτισμένοι και απομονωμένοι οι Βορειοηπειρώτες

Αγανακτισμένοι και απομονωμένοι οι Βορειοηπειρώτες

Για μια ακόμη μία φορά οι τρόποι με τους οποίους η ελληνική πολιτεία αντιμετωπίζει τους Βορειοηπειρώτες αποδεικνύονται «αδελφοκτόνοι», καθώς μετά το πλήγμα που υπέστησαν από την πανδημία και την νοσοκομειακή απομόνωση της Μητέρας Ελλάδας (έχοντας τα ίδια εξίσου δικαιώματα με τους Ελλαδίτες), τώρα περιορίζονται με άθλιο τρόπο και οι μετακινήσεις τους.

Από την Δρόπολη και το Αργυρόκαστρο, από τους Αγίους Σαράντα και τη Χιμάρα, οι κυρίως ηλικιωμένοι έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους για να ζήσουν, με την ελεύθερη και διευκολυμένη μετακίνηση προς της Ελλάδα και ειδικά την πόλη των Ιωαννίνων.

Ο νέος πρόσφατος περιορισμός που έχει τεθεί από τις ελληνικές αρχές σε οχήματα Βορειοηπειρωτών που είτε για λόγους υγείας, είτε για μεταφορά υλικών αγαθών, στηρίζουν την Εθνική Ελληνική Μειονότητα, έχει προκαλέσει σάλο και αγανάκτηση στους μόνιμους κατοίκους της.

Ιδιαιτέρως οι ηλικιωμένοι που έχουν τα παιδιά τους στην ξενιτιά και εξυπηρετούνταν με βορειοηπειρώτικα Ι.Χ. των χωριών τους, αυτές τις μέρες έρχονται πιο σκληρά αντιμέτωποι με τα νέα δεδομένα, που ενόψει του χειμώνα τους οδηγούν για ακόμη μία φορά στο χείλος του γκρεμού.

Οι άνθρωποί μας βρίσκονται εκτεθειμένοι και όπως μας λένε, η «Ελλάδα μας έχει ξεγράψει για τα καλά!»

Τι θα γίνει τελικά με όλους εκείνους που για να λάβουν την ψήφο των Βορειοηπειρωτών, έστελναν πούλμαν και πλήρωναν ταξί για να τους μεταφέρουν στα κατά τόπους εκλογικά κέντρα;

Θα πληρώσουν και τώρα τα ελληνικά ταξί που για να τους μεταφέρουν από τα ελληνο-αλβανικά σύνορα στα Γιάννενα, χρειάζεται να καταβάλλουν τουλάχιστον ένα ολόκληρο μηνιάτικο από την αλβανική τους σύνταξη (γιατί η ελληνική τους έχει διακοπεί).

Ο Ανταποκριτής

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου